Üst aratmadılar zafer işaretleriyle girdiler

Üst araması uygulamasına tepki gösteren avukatlar, güvenlik kontrolünü aşarak adliyeye girdi. Zafer işareti yapan grup, sloganlar atmayı da ihmal etmedi. Kalabalığa polis müdahale etti.Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden teröristlerin...

02 Nisan 2015 Perşembe 16:52
Üst aratmadılar zafer işaretleriyle girdiler
Üst araması uygulamasına tepki gösteren avukatlar, güvenlik kontrolünü aşarak adliyeye girdi. Zafer işareti yapan grup, sloganlar atmayı da ihmal etmedi. Kalabalığa polis müdahale etti.
Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden teröristlerin avukat kılığında adliyeye girdiklerinin tespit edilmesinin ardından İstanbul Adalet Sarayı’nda avukatlara da üst araması başlatıldı. Uygulamaya yine tahmin edildiği üzere bazı avukatlar tepki gösterdi.
Polis ekiplerinin başsavcılığın talimatını hatırlatmasına rağmen avukatlar bağırıp çağırmayı sürdürdü.
Gerginlik öğle saatlerinde daha da büyüdü. Adliyeye girişte aranmak istenmelerine tepki gösteren avukatlar eylem yaptı. Aralarında CHP Milletvekili Melda Onur’un da bulunduğu yaklaşık 30 avukat, güvenliği aşarak adliyeye aranmadan girdi. Bu sırada avukatlar ile güvenlikçiler ve polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede düşme tehlikesi yaşanan X-Ray kabinleri güvenlik görevlileri tarafından son anda tutuldu.

DAĞILMAMAKTA ISRAR ETTİLER
Dağılmamakta ısrar eden grup, polis tarafından turnikelerin dışına çıkarıldı. Bu sırada arbede yaşandı. Arbede sırasında bir kadın da bayıldı. Dışarıda ise DHKP-C davalarına baktıkları öğrenilen avukatlar eylem yaptı. DHKP-C davalarına baktıkları öğrenilen bir grup avukat eylemlerine dışarı da devam etti. Polis de bazı eylemcileri gözaltına aldı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<