banner359

UÜ’den tahkim hakemliğinde bir ilk

Uludağ Üniversitesi (UÜ), Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumu ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokolle Uludağ Üniversitesi, dünya çapında 14 binden fazla üyeye sahip Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumu’nun dünyadaki ilk çözüm ortağı...

02 Şubat 2017 Perşembe 14:29
UÜ’den tahkim hakemliğinde bir ilk

Uludağ Üniversitesi (UÜ), Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumu ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokolle Uludağ Üniversitesi, dünya çapında 14 binden fazla üyeye sahip Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumu’nun dünyadaki ilk çözüm ortağı üniversite oldu.

Uludağ Üniversitesi, tahkim ve arabuluculuk alanında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumu (Chartered Institute of Arbitrators) ile iş birliği protokolüne imza attı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (BTSOTAM) Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumu’nun Başkan Vekili Bennar Aydoğdu ile birlikte kurumun Londra’daki merkezini ziyaret ederek, Genel Sekreter Anthony Abrahams ile bir araya geldi.

Prof. Dr. Ulcay, tahkimin yargıdaki iş yükünü ve ihtilafları çözen alternatif yöntemlerden biri olduğunu söyledi. Dünyada 100 yılı aşkın süredir kullanılan tahkimin güçlü bir adalet sisteminin kurulmasına öncülük ettiğini dile getiren Yusuf Ulcay, üniversite olarak bu alanda üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirdiklerini söyledi. Alternatif çözüm yöntemleriyle Türk hukuk sistemine ve iş dünyasına büyük katkı sağladıklarını belirten Yusuf Ulcay, “Arabuluculuk, bizim geleneklerimizde ve kültürümüzde de olan bir kavram. Uludağ Üniversitesi olarak biz bu kavramı yeniden gün yüzüne çıkaracağız. Vereceğimiz eğitimler ile tahkim hakemliği konusunda üniversitemizi bir marka haline getireceğiz” diye konuştu.

Rektör Yusuf Ulcay, “Mahkemeye gitmeden daha hızlı ve az maliyetle ihtilafları çözme yolu olan tahkim alanında tarihi bir imza attık. Kurumun üyesi olan üniversitemizde tahkim hakemleri yetiştirilecek. Üniversitemizdeki eğitimlerden faydalananlar, alacakları sertifikalarla uluslararası imtiyaza sahip olacak. Ayrıca ülkemizde tahkimin yaygınlaşması için yüksek lisans programlarına da tahkim eğitimini vermek istiyoruz. Protokolün hem üniversite hem de Bursa’mız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<