banner359

Üzümler buz tuttu

Bursa’nın İznik ilçesinde üzümler buz tuttu.İznik’in tarım bölgesi olan Ömerli ovasındaki üzüm bağlarındaki asmaların üzerinde 7 santim kalınlığında buz tabakası oluştu. Çiftçiler dondan korumak için asmaların üzerini naylonla...

15 Aralık 2016 Perşembe 16:00
Üzümler buz tuttu
Bursa’nın İznik ilçesinde üzümler buz tuttu.
İznik’in tarım bölgesi olan Ömerli ovasındaki üzüm bağlarındaki asmaların üzerinde 7 santim kalınlığında buz tabakası oluştu. Çiftçiler dondan korumak için asmaların üzerini naylonla sarıyor. Dün gece başlayan dondurucu soğuk, sabah bağlarına giden çiftçileri şaşkına çevirdi. İsmail Karabulut adlı çiftçi, “Bizi bu yöredeki üzümler kışa dayanıklı. Ancak bağı don tehlikesinden korumak için her bir asma ağacını naylonla örttüm. Sabah bağa üzüm bozmaya gittiğimde naylonların 7 santim kalınlığında buz ile kaplı olduğunu görünce şaşırdım. Daha evvel bu kalınlıkta bir buz tabakasıyla karşılaşmamıştım” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<