banner359

Valilikten Yılbaşı önlemi

Ankara Valiliği, Başkentlilerin yılbaşını huzur ve güven içinde geçirmesi amacıyla bir dizi önlem aldı. Ankara Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların yeni yılı kutlanarak, halkın yoğun bulunduğu alışveriş...

29 Aralık 2014 Pazartesi 17:50
Valilikten Yılbaşı önlemi
Ankara Valiliği, Başkentlilerin yılbaşını huzur ve güven içinde geçirmesi amacıyla bir dizi önlem aldı.
Ankara Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların yeni yılı kutlanarak, halkın yoğun bulunduğu alışveriş ve eğlence merkezlerinde itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri, metro, gar ve otogarlarda, şehir içi ve şehirler arası yollarda görevli trafik ve asayiş ekiplerinin sayısının 31 Aralık-2 Ocak günleri artırılarak gerekli güvenlik ve trafik önlemlerinin alınacağı bildirildi. Alınacak önlemler şu şekilde sıralandı:
“Ankara ili mülki hudutları dahilinde yeni yıla huzur ve güvenlik içerisinde girilmesini sağlamak üzere aşağıda belirlenen tertip ve tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. Buna göre İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Aralık 2014 Çarşamba gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planları uygulamaya koyacaklar ve Emniyet-Asayiş tertip ve tedbirlerini 2 Ocak 2015 Cuma günü sabahına kadar aksaksızca sürdüreceklerdir. Havaalanı, gar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ekipleri veya timlerinin sayıları arttırılacak ve vatandaşlarımızın hizmetlerine hazır hale getirilecektir. Aşırı hız, alkollü araç kullanımı, hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali, çalışma süresi ihlali gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecektir. 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma İmdat telefon hatlarında görev yapan personel sayısı takviye edilecek ve bu telefonlara yapılacak müracaat veya ihbarlar titizlikle ve derhal değerlendirilecektir. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları tarafından özellikle alışveriş ve eğlence mahalleri ile diğer umuma açık alanlarda denetimler, tefrik edilecek ekipler marifetiyle etkin bir şekilde yapılacaktır. İtfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilecek ve nöbetçi memurluklar vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır. Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacaktır. Devlet Hastaneleri acil servisleri ile Aile Sağlığı Merkezleri, nöbetçi eczaneler ile haberleşme ve elektrik hizmetleri için gerekli ön hazırlıklar ilgili birimlerin üst yöneticileri tarafından önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları hizmete hazır hale getirilecektir. Ankara ilinde yeni yılın huzur ve güvenlik içerisinde geçmesine esas olmak üzere yukarıda belirlenen tertip ve tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<