Yaşam Onlar Için çok Zor

Biri Kobani’deki IŞİD zulmünden diğeri ise Halep’teki Esad zulmünden kaçarak Adana’ya gelen toplam 11 kişilik iki aile, çadırda çamur içinde yaşam mücadelesi veriyor. Suriye’de iç savaş çıkmadan önce Halep’te 7 çocuğu ve eşiyle...

30 Aralık 2014 Salı 10:22
Yaşam Onlar Için çok Zor
Biri Kobani’deki IŞİD zulmünden diğeri ise Halep’teki Esad zulmünden kaçarak Adana’ya gelen toplam 11 kişilik iki aile, çadırda çamur içinde yaşam mücadelesi veriyor.
Suriye’de iç savaş çıkmadan önce Halep’te 7 çocuğu ve eşiyle birlikte mutlu bir hayat yaşayan Hezimet Muhammet 7 çocuk ve kocasıyla birlikte evi Esad’ın attığı varil bombalarından yıkıldığı için Suriye’den kaçarak Adana’ya geldi.
Suriyeli aile, kalacak yer bulamadığı için sulama kanalı kenarına naylondan çadır kurarak yaşam mücadelesi vermeye başladı.
Bir süre sonra ise IŞİD’in Kobani’yi işgal etmesinin ardından evleri yakılan ve yıkılan Nimet Beşir ise kocası ve 4 çocuğuyla memleketinde her şeyini bırakıp Adana’ya geldi. Beşir ailesi de Muhammet ailesinin bulunduğu kanalın yanına çadır kurarak burada yaşamaya başladı. Biri Kürt biri Arap iki aile, zulümlerin isimleri farklı olsa da aynı kaderi paylaştığı için Adana’da kader birliği yapıyor.

ÇAMUR İÇİNDE YALIN AYAK ÇOCUKLAR
Yağmur yağdığı için çamur içinde kalmış çadırlarda barınmak zorunda kalan aileler bu kötü şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Çocukların ayakları ya yalın ya da terlik var. Çorapsız terlik giyen çocukların üzerinde mont da yok ve dışarıda yaktıkları ateşte ısınmaya çalışıyorlar. Kobani’den gelen Beşir, çok rezil bir hayat yaşadıklarını, Kobani’de her şeyleri olduğunu ancak IŞİD’in şehirlerine girerek her şeylerini yakıp yıktığını söyledi.
Çadırda bir lokma ekmek bulabilmek için ailelerin büyük çocukları tarlaya çalışmaya gidiyor. Her iki aile de onların kazandığı parayla karınlarını doyuruyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<