banner359

Yezidilerden Ilk Basın Açıklaması

Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden kaçarak Diyarbakır’a sığınan Yezidiler, seslerini duyurmak için basın açıklaması yaptı. Sümer Park’ta yapılan açıklamada Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce pankartlar açıldı.Irak...

15 Ağustos 2014 Cuma 12:57
Yezidilerden Ilk Basın Açıklaması
Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden kaçarak Diyarbakır’a sığınan Yezidiler, seslerini duyurmak için basın açıklaması yaptı. Sümer Park’ta yapılan açıklamada Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce pankartlar açıldı.
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırılarından dolayı Musul’a bağlı Sincar bölgesinden kaçan Yezidiler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin girişimlerinin ardından Sümer Park’ta toplandı. Sümer Park sanat merkezinde ağırlanan Yezidiler, 7 gün sonra basın açıklaması düzenledi.
Sümer Park’ta bin Kürt Yezidi aile adına konuşan Macit Hasan, Diyarbakır’da bütün duyarlı kesimlerden yardım beklediklerini söyledi. Hasan, "Güneydeki yaşanan insanlık trajedisi ve savaşın son bulması gerekmektedir. IŞİD çeteleri birçoğumuzu öldürdü. Mallarımız IŞİD tarafından talan edildi. Yine birçok Yezidi kız çocuğu ve kadın IŞİD’in elinde rehine olarak tutuluyor. Bu konuda duyarlı tüm kamuoyu yardım elini uzatmalıdır. Rehine olarak tutulanlar serbest bırakılmalıdır" dedi.
Açıklamanın ardından grup, Sümer Park’taki sanat merkezine geçti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<