Yılbaşı Tacizcilerine Mobese’li Takip

Ankara Emniyet Müdürlüğü, yeni yıl kutlamalarının yapıldığı Kızılay Meydanı ve yeni yılın önemli adreslerini MOBESE kameralarıyla denetliyor. Başkent sokakları, gece boyunca 4 megapiksel çözünürlüğe sahip bin 600 kamerayla saniye...

01 Ocak 2015 Perşembe 09:22
Yılbaşı Tacizcilerine Mobese’li Takip
Ankara Emniyet Müdürlüğü, yeni yıl kutlamalarının yapıldığı Kızılay Meydanı ve yeni yılın önemli adreslerini MOBESE kameralarıyla denetliyor. Başkent sokakları, gece boyunca 4 megapiksel çözünürlüğe sahip bin 600 kamerayla saniye saniye takip edildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) Merkezi’nde 600 noktada bin 600 kamera, yılbaşı nedeniyle güvenliğin sağlanması için görev yaptı. 2010 yılında Başkent’te ilk kez uygulamaya konulan 4 megapiksel, yüksek çözünürlüğe sahip MOBESE kameraları, şehirdeki güvenliğin sağlamasında kilit rol oynuyor. Yılbaşı kutlamalarında güvenlik güçlerinin adeta ’gözü kulağı’ olan kameralı takip sistemi, Kızılay ve çevresindeki her detayı saniye saniye kaydediyor. Kutlamalar sırasında hem Kızılay’daki hem de diğer bölgelerdeki MOBESE kameralarına yansıyan görüntüler, Ankara KGYS Merkezi ve Başkentin çeşitli noktalarında konuşlu 57 tali merkezden izlenerek, herhangi bir olumsuzluk tespit edildiğinde müdahale edilebiliyor.

BAŞKENT’TE GÜVEN TİMLERİ DE YILBAŞI MESAİSİNDE
Yılbaşı gecesi, özellikle Sakarya Caddesi, Yüksel Caddesi, Bahçelievler 7. Cadde, Park Caddesi ve Tunalı Hilmi Caddesi olmak üzere, kentin önde gelen caddelerinde, "Güven Timleri" özel önlemlerle çalıştı.
Ankara polisi, her yıl yaşanan olumsuz görüntülerle karşılaşmamak geniş çaplı önlemler aldı. Buna göre güven timleri, Noel baba, kestaneci ya da sivil şekilde taciz olaylarının önüne geçti ve asayişi sağladı. Kılık değiştirerek yaptığı başarılı operasyonlarla adını duyuran "Güven Timleri" yılbaşı gecesi de görev başındaydı. Tim ekipleri, vatandaş arasında dolaşarak huzursuzluk çıkaranları tespit ederek etkisiz hale getirdi.
Kentin büyük caddelerine girişlerde, diğer ilçelerden kutlamalar için gelenler hem kimlik kontrolünden hem de üst aramasından geçirildi. Suç işlemek amacıyla özellikle taciz amacı güdenlere fırsat tanınmayacak bir şekilde önlem alındı.

BAŞKENTİN ASAYİŞİ İÇİN 210 EKİPLE EK TEDBİR ALINDI
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Bülent Gürcan, "Ankara Emniyet Müdürlüğü olarak 2014 yılında yüklendiğimiz sorumluluğunun bilincinde, özveriyle bir yıl geçirdik" dedi.
Tek amaçlarının Ankaralıların suçun mağduru olmadan bir yıl geçirmesi olduğunu anlatan Gürcan, "Hedeflerimize ulaştığımız kanısındayız. 2015 yılı içerisinde de aynı kararlılıkla 2014 yılında gösterdiğimiz özenin daha fazlasını sergileyerek, Ankara halkına hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Yılbaşı tedbirlerinin sadece geceyi kapsamadığına dikkat çeken Gürcan, "Başta bugün gündüzden itibaren halkımızın yoğun olarak katılım gösterdiği AVM’lerimizde ve resmi tatilin araya girmesini fırsat bilen hırsızlara karşı da tedbirlerimiz oldu. Bu tedbirlerimiz sabaha kadar devam edecek. 210 ekiple ek tedbir aldık. Rutin gittiğimiz işler dışında 210 ekip çıkarttık. Bunların 167’si resmi asayiş ekibi, 23 motosikletli polis ekipleri, yunuslar halen sahadalar. Bunun dışında halkın yoğun olduğu yerlerde, kalabalığın arasında suç ve suçluyla mücadele için 20’ye yakın güven timimiz şu an görevde. 2015 yılına halkımızın huzur içerisinde girmesi için Ankara Emniyet Müdürlüğü olarak ayaktayız. 2015 yılında da kararlılıkla görevimize devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

600 NOKTADA BİN 600 KAMERA İLE TACİZCİ AVI
Ankara KGYS Sorumlusu Komiser Necati Akgül, Başkent’te yeni yıl kutlamalarının 600 noktaya yerleştirilen bin 600 kamera ile takip edildiğini açıkladı.
Takip edilen kamera görüntülerinde herhangi bir olayın görülmesi halinde sahadaki ekiplere hemen bilgi verilerek, yönlendirildiğini belirten Akgül, "Daha sonra da ekiplerimiz olayın durumuna göre müdahale ediyorlar" dedi.
Ankara KGYS Merkezi’ndeki ana ekranlardan her polis memurunun bir bölgeyi takip ettiğini anlatan Akgül, tespit edilen olayın ilgili kanallara aktarıldığını belirtti. Akgül, "400 kameramız 360 derece dönebiliyor. Olayların görüp, zumlayıp bilgileri alıyor. Sistem sabit kameralarda da aynı şekilde işliyor" diye konuştu.

158 MOTORİZE, 350 YAYA DEVRİYESİ GÖREV BAŞINDA
Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü İbrahim Ulutaş ise "Temel amacımız insanların rahat ve huzur içerisinde, trafik kurallarına uyar bir şekilde insanlarımızı güvenli bir şekilde evlerine ulaştırmayı planladık. 2014 yılı içerisinde de trafik kazaları yaşadık ama bunları en az indirmeyi amaçladık" dedi.
Yılbaşı tedbirlerini en üst seviyeye çıkartarak yaklaşık 158 motorize ekip oluşturduklarını ve 350 civarında yaya devriyesinin görev yaptığını açıklayan Ulutaş, "Bu tedbirleri alarak toplam 659 personelimizle Ankara halkının güvenli bir şekilde yılbaşı geçirmesini sağladık. Trafik yoğunluğu beklenen protokol yolu ve AŞTİ gibi merkezlerimizde en üst tedbirlerimizi aldık. Şehirlerarası otobüslerin tamamında alkol kontrolü uygulaması yaptık. Araçların teknik donanımları ve lastiklerinin kış şartlarına uygunluğunu kontrol ettik. Uygun olmayan araçları da kesinlikle sefere çıkartmıyoruz" diye konuştu.
"Mobese sistemi bizim elimiz, ayağımız" diyen Ulutaş, "Bu sistem kurulduktan sonra olaylara müdahale şekillerimiz de değişti. Bununla birlikte sağlıklı bilgiyi çok doğru bir kanaldan alarak, ekiplerimizi noktasal atışla olayın yaşandığı yerlere göndererek, başarılı bir şekilde görevimizi sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<