banner359

Yılbaşında Kar Nöbeti Tuttular

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) çalışmalarına yeni yıla girerken de devam etti. AKOM görevlileri, yeni yılın ilk saatlerinde bir olumsuzluk yaşanmaması için kar nöbeti tuttu. AKOM çalışmalarına yeni yıla girerken de ara vermeden devam ediyor....

01 Ocak 2015 Perşembe 00:56
Yılbaşında Kar Nöbeti Tuttular
Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) çalışmalarına yeni yıla girerken de devam etti. AKOM görevlileri, yeni yılın ilk saatlerinde bir olumsuzluk yaşanmaması için kar nöbeti tuttu.
AKOM çalışmalarına yeni yıla girerken de ara vermeden devam ediyor. AKOM Meteoroloji Uzmanı Ahmet Köse İstanbul’un yeni yılı soğuk ve yağışlı bir havanın karşılayacağını ifade etti. İstanbulluların yeni yıla güvenli ve huzurlu bir şekilde girebilmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri başta olmak üzere Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün koordineli bir şekilde çalıştığını belirten Köse, “Amacımız İstanbul halkının güvenli bir şekilde yeni yıla girmesi ve neşe, huzur içinde yeni yılı karşılaması bu doğrultuda da çalışıyoruz” dedi.
İstanbul’da bugün rüzgarın hızının 80 kilometreyi bulduğunu dile getiren Ahmet Köse, köprülerde rüzgarın şiddetinin daha çok hissedildiğini söyledi. Köse, “Emniyet Müdürlüğümüz zaman zaman motosikletlerin karşıya geçişine mani oldu fırtınanın kuvvetlendiği anlarda, Bunun dışında ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi hadiseler yaşandı, buna da buradan koordinasyonla anında ekiplerimiz müdahale etti. Emniyet Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğü de bizlere yardımcı oldu. Dolayısıyla bu tarz olumsuzlukları kısa sürede ortadan kaldırarak şehrin günlük yaşamının normal bir şekilde akışını sağladık” diye konuştu.

“OLUMSUZLUKLARA GEREKEN TEDBİRLER ALINDI”
Gece saatlerinde hava sıcaklığının düşmesine bağlı olarak İstanbulluların kar sürprizi ile karşılaşabileceğini bildiren Köse, “Sabah uyandığımızda beyaz örtü ile karşılaşırsak şaşırmayalım” dedi.
Köse, oluşabilecek herhangi bir olumsuzlukta gerekli tedbirlerin alındığını, İstanbul genelinde üç saat önceden erken uyarı sistemlerinin mevcut olduğunu. Yetkilere gelen mesajla, ekiplerin anında buralara müdahale ederek yolarda buzlanma oluşmadan bertaraf edildiğini sözlerine ekledi.
Sürücülere tavsiyelerde bulunan Köse, “Fırtınalı havalarda araçlarını yavaşlatsınlar, zira araçları savrulabilir, buna dikkat etsinler. Kaygan zeminde araç kullanmak biraz daha sıkıntılıdır, bu nedenle ani manevra, aşırı hız ve şerit değiştirmekten kaçınsınlar. Halkımızda soğuk havalarda kendilerini korumak için kat kat giyinerek bunlara karşı tedbirli olsunlar” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<