banner359

Yıldırım Türkiye’ye Örnek Oluyor

Türkiye’de örneği olmayan bir projeye imza atmak için çalışmaların başladığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 12 bin 500 metrekare alana ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ kuracaklarını ifade etti.Yıldırım Belediyesi’nin...

03 Aralık 2015 Perşembe 11:03
Yıldırım Türkiye’ye Örnek Oluyor
Türkiye’de örneği olmayan bir projeye imza atmak için çalışmaların başladığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 12 bin 500 metrekare alana ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ kuracaklarını ifade etti.
Yıldırım Belediyesi’nin aralık ayı olağan meclis toplantısı, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin başkanlığında gerçekleşti. Türkiye’de bir ilke imza atacaklarını bildiren Edebali, Yıldırım’a sağlık tesislerinin yanı sıra Engelsiz Yaşam Merkezi de kazandıracaklarını söyledi. Edebali, “Millet Mahallesi’de 12 bin 500 metrekare alan üzerine inşa etmeyi planladığımız ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ Türkiye’de başka bir örneği olmayan proje olacak. Bu merkezde amaç sadece engellileri eğitmek değil, bunun yanı sıra rehabilitasyonlarını sağlamak ve değişik faaliyetler yaptırmak. Bütün engelli gruplarının spor yapabilecekleri spor alanları olacak. Biz bu projemizi uzmanlardan oluşan teknik kadromuzla gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bütün engelli derneklerinden fikir alış verişinde bulunuyoruz” diye konuştu.
Engellilerin yapılacak merkezde iş sahibi olacağını belirten Edebali, “Vatandaşlar orada engeller hakkında bilgi sahibi olurken, engelli vatandaşlarımız ise meslek sahibi olacaklar. Kendi üretim alanları olacak. Ürettiklerini yapılacak ticarethanelerde veya sosyal alanlarda satışa sunacaklar. Bu kadar kapsamlı yapmayı düşündüğümüz merkezde tabii şehir dışından gelecek kişiler için misafirhane de olacak. Bu projenin engelli oranı yüksek olan Yıldırım ilçesinde de güzel bir hizmet olacağını düşünüyorum” dedi.
Yıldırım sağlık tesisleriyle öne çıkan bir ilçe olduğunu ifade eden Edebali, daha önce yapılması için girişimlerinin olduğu 600 yataklı hastanenin Yıldırım’a kazandırılacağını söyledi. Edebali Yüksek İhtisas Hastanesi’nin adının da Yıldırım Devlet Hastanesi olarak değişeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<