banner359

"yozlaşma Kültürünün Doğru Olduğu Söylenemez"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yılbaşı tartışmalarına değinerek, "Hiç kimse pagan kültürüyle tüketim kültürünü haz ve eğlence kültürüyle birleşerek, çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde bir yozlaşma kültürünün doğru...

31 Aralık 2014 Çarşamba 13:36
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yılbaşı tartışmalarına değinerek, "Hiç kimse pagan kültürüyle tüketim kültürünü haz ve eğlence kültürüyle birleşerek, çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde bir yozlaşma kültürünün doğru olduğunu söyleyemez" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Altındağ İlçe Müftülüğü yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Hepinizin kandilini şimdiden tebrik ediyorum. Mevlit kandilinin de alemi İslam-ı ve bütün insanlığı yeniden erdeme, fazilete kavuşturmasını niyaz ediyorum. Bu binanın açılışında aynı zamanda kendi mesai arkadaşlarıma hitaben birkaç cümle ifade etmek isterim. Elbette binalarımızın değişmesi önemli, hem de estetik ve güzel olması aynı zamanda yüce dinimizin emri. Mühim olan muhtevasını değiştirmemiz. Biz, Diyanet İşleri Bakanlığı olarak son yıllarda bütün görev tanımlarımızı değiştirmekle uğraşıyoruz. Diyoruz ki cami sadece namaz kılma mekanı değildir, imam sadece namaz kıldırmak için orada değildir. Toplumun gözyaşlarını dindiren, yetimle, fakirle dost olan, nerede derdi olan bir vatandaşımız varsa hemen onun yanına gidip onunla hemdert olan bir insandır, din gönüllüsüdür. Atanmış din gönüllüsü yok, adanmış din gönüllüsü olmalı. Bizim tanımımız bu. Hiç kimse namaz kıldırmak için sadece orada o vazifeyi ifa etmez. Müftü sıradan bir bürokrat değil. Diyanet’in o ildeki idarecisi değil, o şehrin bütün manevi hayatıyla ilgilenen, kadınlarla çocukların her türlü sorunlarıyla ilgilenen insandır. Onun için bu görev tanımlamalarımızı değiştirmemiz gerek. Müftülükler sıradan bir devlet dairesi değildir, asla olmamalıdır. Orası bir şefkat yuvası, merhamet ocağı olmalıdır. Yüce dinimiz bize bunu emretmiştir. Onun için Türkiye’nin her tarafında arkadaşlarımızla birlikte bu görev tanımlamalarımızı değiştirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

YILBAŞI TARTIŞMALARI
Aynı zamanda bugün bir yılın geride bırakılacağını belirten Görmez, "Miladi takvime göre yeni bir yıla gireceğiz. Her sene bu mevsim geldiğinde toplumda bir tartışma yaşanır. Bu tartışma ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı hutbesinde, vaazında bir cümle sarfettiğinde o dahi tartışma konusu olur. Yılbaşı, Noel konusunda toplumda tartışma yaşanır. Gönül ister ki her sene bu mevsimler geldiğinde bu tartışmayı yapmak yerine içiçe geçmiş insanlıklarımızı sorgulamaya fırsat olsun yılbaşı. Kim ne dersin desin, Diyanet İşleri Başkanlığı bu konudaki şefkatli, dostça tavsiyelerini yapmaya devam eder. O dostça uyarısı şudur, hiç kimse pagan kültürüyle tüketim kültürünü haz ve eğlence kültürüyle birleşerek çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde bir yozlaşma kültürünün doğru olduğunu söyleyemez. Hele hele bütün bunların da Noel, çam ağacı, spor toto, loto gibi insanı kendisinden ve rabbinden uzaklaştıracak davranışlarla birleştirerek toplumun yozlaşmasına izin veren bir geleneğin oluşmasını Diyanet İşleri Başkanlığı daima bunun doğru olmadığını ifade etmeye devam eder. Bunun Noel ve çam ağacının gölgesinde hiçbir dine ve hiçbir inanca göre bunun doğru olduğunu ortaya koymaz" diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<