banner359

Ysk, Erdoğan Reklamını Durdurdu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimleri kampanyasında kullanılmak üzere hazırlanan reklam filminin yayınını "dini sembollerin kullanılması" gerekçesiyle durdurulmasına karar verdi. MHP...

05 Ağustos 2014 Salı 18:40
Ysk, Erdoğan Reklamını Durdurdu
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimleri kampanyasında kullanılmak üzere hazırlanan reklam filminin yayınını "dini sembollerin kullanılması" gerekçesiyle durdurulmasına karar verdi.
MHP temsilcisi Avukat Kürşat Ergün, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan’ın kampanyada kullanması için hazırlanan reklam filminin yasaklanması için YSK’ya başvurdu. İtiraz dilekçesinde söz konusu reklam filminde dini değer ve sembollerin kullanıldığı kaydedildi.
Reklam filminin Siyasi Partiler Yasası’nın, "Dini ve dince kutsal sayılan şeyler istismar yasağı" başlıklı maddesine aykırı olduğu iddia edilen dilekçesinde, "Aday Recep Tayyip Erdoğan lehine hazırlanan ve hali hazırda tüm televizyon ve radyolarda yayında olan reklam filminde ezan sesine ve dua eden kadın görüntüsüne yer veriliyor olması belirtilen hüküm ve Kurulunuz kararlarına açıkça aykırılık içerdiğinden ilgili reklam filminin yasaklanması yönünde karar alınmasını Yüksek Kurulunuzdan saygılarımla arz ederim" ifadesi kullanıldı.
YSK, Avukat Ergün’ün talebi ile ilgili yaptığı değerlendirmede 4’e karşı 6 oyla reklam filminin yayının durdurulmasına karar verdi. Kararın gerekçesinde, reklam filminde "ezan sesinin duyulması, dua sahnesi ve seccade gösterilmesinin" Siyasi Partiler Yasası’nda yer alan "Dini ve dince kutsal sayılan şeyler istismar yasağı" ihlali olduğu belirtildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<