banner359

Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç için müebbet istemi

11 Ağustos 2016 Perşembe 19:09 2016-08-11 19:11:40
Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç için müebbet istemi
 17 Aralık soruşturmasının firari savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.
“Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlarının da aralarında bulunduğu 12 suçlama yöneltilen Zekeriya Öz için ağırlaştırılmış müebbet ile birlikte 27 yıl 6 aydan 72 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Öz, diğer şüpheliler Kara ve Yüzgeç’in işlediği suçları azmettirmekle de suçlanıyor.
İddianamede 11 suçlama yöneltilen Celal Kara için ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl 6 aydan 62 yıla kadar hapis cezası, 8 suçlama yöneltilen Mehmet Yüzgeç için de ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl 6 aydan 38 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 553 sayfalık iddianamede, haklarında tutuklama amaçlı yakalama kararı bulunan ve meslekten ihraç edilen şüpheli Zekeriya Öz’ün eski İstanbul Başsavcıvekili olduğu, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in de savcı oldukları belirtildi.

Son Güncelleme: 11.08.2016 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<