banner359

Zekeriya Öz’den Suç Duyurusu

Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulundu. Hakkındaki “kaçtı” iddiaları için "alçakça" nitelemesini yapan Öz, gözaltına alınan polisleri ise “kahraman” olarak nitelendirdi.Bolu...

06 Ağustos 2014 Çarşamba 16:02
Zekeriya Öz’den Suç Duyurusu
Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulundu. Hakkındaki “kaçtı” iddiaları için "alçakça" nitelemesini yapan Öz, gözaltına alınan polisleri ise “kahraman” olarak nitelendirdi.
Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek, hakkındaki iddialara ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Adliye çıkışında açıklama yapan Öz, hakkındaki “kaçtı” iddialarına tepki gösterdi. Öz, “Kaçtı göçtü, gidiyor tarzında iddialar var alçakça. Bu iddialara karşı biz buradayız, her zaman da burada olacağız. Bu memleket için, bu devlet için her zaman en iyisini yapmaya gayret ediyoruz, bundan sonra da şüpheniz olmasın. Hakkımızda iddiaları atanlara karşı da ilerde tarafımıza yapılan hukuk dışı baskılar ve gayri resmi taleplerle alakalı da ilgili mercilere bilgi ve belgelerimizi ibraz edeceğiz. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Hakim, savcılarla alakalı söylenen sözler vardı. Bunların hukuki bir alt yapısı yoktu. Hakim ve savcılarla ilgili soruşturmaların nasıl yapılacağı bellidir. Ama hukuk dışına çıkıp bu kanunları ihlal etmeye cesaret edenler olursa biz yine buradayız. Ben yine kaçmıyoruz” dedi.

"KAHRAMAN POLİSLER..."
“Kahraman polisler kaçmadığı gibi, bu polislerin de bugüne kadar yapılan soruşturmalarda hukuk dışı işlemlere maruz kaldığını hepimiz gördük” diyen Öz, polisler hakkında yapılan işlemlerin CMK’da ve TCK’da hiçbir karşılığı olmadığını savundu. Savcı Zekeriya Öz, “Görevleriyle alakalı yaptıkları suçta da artı tutuklama kapsamında görülecek suçlar bile değil. Ama bunlar nasıl yapılıyorsa bu şekilde yapılıyor. Anayasaya aykırılıklar var. Biz şu anda hakkımızda sağda solda konuşan, medyada, meydanlarda konuşan devlet ve yürütme erkiyle alakalı suç duyurusunda bulunduk. Bununla alakalı deliller de ibraz ettim. Kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur. Kimse hakim ve savcıları baskı altına alamaz” diye konuştu.

O TWEET SORULDU
Öz, bir basın mensubunun “Başbakan’ın ölümle tehdit edildiği tweetleri siz mi attınız?” şeklindeki sorusuna ise, “Öyle bir tweet atılmadı. Varsa öyle bir tweet koyun” yanıtını verdi. Savcı Öz, basın mensuplarının diğer sorularını ise yanıtsız bırakarak, oğlunun kullandığı araçla adliyeden ayrıldı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<