banner359

Zeki Müren ölümünün 20. yıldönümünde şarkılarıyla anıldı

Osmangazi Belediyesi, ’Sanat Güneşi’ Zeki Müren’in 20. ölüm yıldönümü nedeniyle anma gecesi düzenledi. Aşkın Nur Yengi ve Bekir Ünlüataer, Zeki Müren’in unutulmaz şarkılarını seslendirdi.Türk Sanat Müziği’nin efsane ismi Zeki...

02 Ekim 2016 Pazar 22:54
Zeki Müren ölümünün 20. yıldönümünde şarkılarıyla anıldı
Osmangazi Belediyesi, ’Sanat Güneşi’ Zeki Müren’in 20. ölüm yıldönümü nedeniyle anma gecesi düzenledi. Aşkın Nur Yengi ve Bekir Ünlüataer, Zeki Müren’in unutulmaz şarkılarını seslendirdi.
Türk Sanat Müziği’nin efsane ismi Zeki Müren, 20. ölüm yıldönümünde Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen gecede anıldı. Türk pop müziği sanatçılarından Aşkın Nur Yengi ile TRT sanatçısı Bekir Ünlüataer, Zeki Müren’in eserlerini seslendirdi. Anma etkinliğine Zeki Müren’in aile fertleri, Zeki Müren hayranları ve protokol katıldı.
Geceye ev sahipliği yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Sanata sahip çıkıyoruz. Bu akşam Zeki Müren’in ölümünün 20. yılı, bizler de 13 yıldır bu anma etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Bursa’nın değerlerine sahip çıkıyoruz. Tıpkı Zeki Müren gibi Müzeyyen Senar ile ilgili, Yıldırım Gürses ile ilgili konserlerimiz de oluyor. Bunların yanı sıra söz konusu sanat olunca gençleri boş bırakmıyoruz. Edebiyat ve müzik gibi sanatsal alanlarda yarışmalar organize ediyoruz. Bizim müzik yarışmalarımızda yetişen çocuklarımız İtalya’ya gidip iki defa dünya birincisi oluyorlar” diye konuştu.
"Zeki Müren gibi bir sanatçı bir daha gelmez"
Gecede Zeki Müren’in pek çok şarkısını seslendiren Aşkın Nur Yengi, düzenlenen anma etkinliğiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Zeki Müren çok müstesna bir şarkıcı. Üzerine gelebilecek pek ses yok gibi hissediyorum. Çünkü o, kendine has bir yorumcuydu. Kelimeleri tane tane söylemesiyle, sesinin ahengiyle bambaşkaydı. Tabi ki, gönül tüm sanatçılarımızın ve şarkılarının nice yıllar anılmasını ister. Onun hepimizin bildiği çok önemli şarkıları var. İstedik ki bu gece hep beraber o şarkıları söyleyelim" dedi.
"Bursa’nın seyircisi bambaşka"
Bu önemli gecede Bursalılarla birlikte olmaktan büyük keyif aldığını belirten Yengi, "Bursalıları çok severim yaklaşık 2 ay önce de Bursalılarla beraberdik. Bursa’nın seyircisi bambaşka çünkü bizim farklı şehirlerde seyircileri kıyaslama imkanımız var. Bursalılar sıcacık, cana yakın, katılımcı ve bizim için en önemlisi bol alkışlayan seyirciler" şeklinde konuştu.
Dört sene sonra yeni albüm
Yeni projesi olan "Aşktan olsa gerek" albümünü yakın bir zamanda çıkaracağını belirten Aşkın Nur Yengi, "Çok heyecanlıyım 4 senedir albüm çıkarmamıştım. Bunca zamanın ardından benim için çok kıymetli bir albüm. Biraz tarzımın dışı, biraz tarzımın içi çünkü artık müzik bambaşka yerlere gidiyor. Herkes 90’lı yıllardaki gibi şarkılar bekliyor ama artık öyle şarkılar artık pek mümkün değil. Çünkü 90’larda olan gibi bir hayat yok, öyle bir aşk yok artık herkes çok başka hayatlar yaşıyor. Dolayısıyla yeni jenerasyon yeni şarkılar ama yine de Aşkın Nur Yengi’nin ağzından ve tarzında duyacağımız şarkılar olacak" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<