banner359

Zonguldaklı Madenciler Karaman’ı Unutmadı

Karaman’da özel bir maden ocağında meydana gelen su baskını nedeniyle yerin metrelerce altında mahsur kalan 18 madenci için Zonguldak’taki meslektaşları dua etti. Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde faaliyet gösteren Arılar Madencilik...

30 Ekim 2014 Perşembe 11:44
Zonguldaklı Madenciler Karaman’ı Unutmadı
Karaman’da özel bir maden ocağında meydana gelen su baskını nedeniyle yerin metrelerce altında mahsur kalan 18 madenci için Zonguldak’taki meslektaşları dua etti.
Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde faaliyet gösteren Arılar Madencilik Şirketi’nde çalışan maden işçileri, Ermenek’teki maden ocağında mahsur kalan meslektaşları için dua ettiler. Yerin metrelerce altından kömür çıkarmak için sabahın erken saatlerinde madene gelen işçiler, Karaman’daki olayın üzüntüsünü yaşıyor.
Madencilik sektörünün yer üstündeki mesleklerden farklı olduğunu ifade eden işçiler, mahsur kalan 18 işçiden sevindirici haber bekliyor. İşçiler yerin metrelerce altında şu duayı yaptı:
“Allah’ım Ermenek’te yaşanan olayda mahsur kalan arkadaşlarımızın yar ve yardımcısı ol. Onların sağlıklı ve selametle çıkmalarına yardımcı ol. Geriye kalan ailelerine sabır ver. Bizleri de bu tür kazalardan muhafaza eyle.”
20 yıllık maden işçisi Veli Demirci, “Karaman’da arkadaşlarımızın başına böyle bir olayın gelmesinden dolayı son derece üzgünüz. Bu sabah evimizden, ailemizden ayrılarak iş yerine geldik. Yer altının her zaman riski var. Sel baskınını şu ana kadar duymadık. Çok nadiren yaşanan bir olay, ya grizu yaşanıyor yada başka bir olay yaşanıyor. Bu yaşanan kaza daha da değişik. Orada kalan arkadaşlarımıza müdahale etme şansları daha da zayıf. Çünkü yerin altında tonlarca su var. Su olduğu için müdahale etme durumları yok. Arkadaşlarımıza inşallah Cenab-ı Allah yardımcı olur” dedi.
25 yıllık maden işçisi Soner Tarhan ise “Allah önce yardımcıları olsun. Gerçekten zor. İnşallah sağ salim kurtulurlar. Daha önce ufak tefek su baskını duyduk ama bu boyutta ilk defa duyduk. Madencilik zor, yer altındaki hayat yer üstündeki hayattan çok farklı. Arkadaşlarımıza dua da ettik. Allah kabul etsin. Üzüntülüyüz. Allah’tan ümit kesilmez. İnşallah sağ salim kurtulurlar. Böyle bir şeyi Allah göstermesin. Madende kaza kaçınılmazdır. Ama en azından bizim kaçamaklarımız, baş yukarılarımız var. Böyle bir durumda yüksek yerlere çıkabiliriz. Böyle bir olay yaşamadık. Kazayı en aza indirebiliriz. Oraların da en azından böyle şey olması gerekebilirdi. Kaçamak bölgelerinin olması gerekirdi. Bizim şu ocağımızda Allah korusun öyle bir durum olsa arkadaşlarımız çıkabilirler. Kaçabilirler. Çoğu çalışan arkadaşlar bilirler. Bizim burada kurtulma şansımız daha yüksek. Onların da öyle bir zemin hazırlamaları gerekirdi” diye konuştu. İşçiler duaların ardından kömür kazmaya devam ettiler.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<