banner359

Boğaz'daki facia başka bir faciayı ortaya çıkardı!

FATİH Sultan Mehmet Köprüsü’nün altından geçerken dümeni kilitlenen kuru yük gemisinin tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarpma görüntüleri bir skandalı ortaya çıkardı.

09 Nisan 2018 Pazartesi 22:11
Boğaz'daki facia başka bir faciayı ortaya çıkardı!

FATİH Sultan Mehmet Köprüsü’nün altından geçerken dümeni kilitlenen kuru yük gemisinin tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarpma görüntüleri bir skandalı ortaya çıkardı. Gemi faciasının görüntülerini izleyen CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri yalıya komşu Lacivert ve Uskumru balık restoranlarının kazık çakarak deniz tarafına doğru büyütüldüğünü tespit etti.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, CHP’li İBB Meclis Üyeleri Hüseyin Sağ, Nadir Ataman ve Deniz Erzincan imzasıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı  Boğaziçi  İmar Müdürlüğü ile İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge kurulu Müdürlüğü’ne  kaçak büyümeyi ihbar ettiler.

“ÜZERİNE DE PERGOLA YAPTILAR”

Denizden kazanılan alanın üzerinin pergola iye kapatıldığı anlatılan yazıda her iki restoranın da önlerinde özel iskeleleri olduğuna dikkat çekildi. Tarihi eser niteliği taşıyan söz konusu yalıların, tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısının komşusu olduğu hatırlatılan yazıda,  “Yük gemisi tarihi yalıya çarptığında yalının hemen bitişiğinde bulunan Uskumru Balık restoranın İskelesi de parçalanmıştır.

Uskumru Restoran ile Lacivert Restoran, yük gemisinin çarptığı yalıya bitişiktir. Yük gemisi bu restoranlara çarpsaydı yaklaşık 600 kişi kapasitesi olan bu restoranlarda ölü ve yaralı sayısı ne olurdu acaba? Facianın eşiğinden  dönülmüştür. Kaldı ki Uskumru Balık restoranın iskelesi parçalandı” denildi.

“KURULA SORULAR”

CHP’li meclis üyeleri, yaptıkları suç duyurusunda, korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarında, bunların bitişik parselleri ile koruma alanlarında ve ayrıca sit alanlarında yer alan taşınmazlarda, 2863 sayılı Kanun gereğince izinsiz inşai ve fiziki müdahalede bulunulamayacağına dikkat çekilip, Kurul’a şu soruları yöneltti:

“Bunlar yeniden kullanıma açılamaz veya kullanımları değiştirilemez. Bu nedenle, söz konusu taşınmaz ve alanlarda herhangi bir müdahalede bulunulmadan önce ilgili kültür varlıklarını koruma bölge kurulu müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmektedir. Anılan taşınmazlar ile  ilgili  müdürlüğünüz  ve  diğer kurumlar tarafından alınan izinlere aykırı yapılaşmaya karşı bir işlem yapılmış mıdır? Eğer işlem yapıldıysa savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş mudur?”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<