banner359

Bursa için kritik uyarı!

Meteorolojiden Bursa için çok kritik uyarı...Kar bu gece geliyorMeteoroloji en son hava durumu tahminlerine göre hava beklenen daha fazla soğuyacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Çanakkale kara teslim olacak.

09 Şubat 2015 Pazartesi 09:12 2015-02-09 09:17:14
Bursa için kritik uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Hava durumu tahminlerine göre bugün  Türkiye 2 ayrı soğuk hava dalgasının etkisine girecek. Bugünden itibaren Türkiye geneli kar yağışının etkisi altında kalacak.



Bugün Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan alçak basınç merkezi ve yağışlı havanın, buna ilave olarak ise yarın Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.



Pek çok bölgede bahar havasında geçen sömestir tatilinin bitimiyle Türkiye genelinde hava sıcaklıkları 8 derece birden düşecek.



Bugünden itibaren İstanbul'da karla karışık yağmur sonrasında ise yoğun kar yağışı bekleniyor. Özellikle Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli veAdıyaman için yoğun kar yağışı uyarısında bulunan yetkililer Muğla, Konya,Antalya, Isparta, Hatay kıyıları, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman veDiyarbakır'da ise havaların yağışlı geçeceğini açıkladı.



SALI VE ÇARŞAMBA 1 DERECE



İstanbul'da bugün  karla karışık yağmurla birlikte sıcaklık 5 dereceye kadar düşecek. Salı ve çarşamba gününden itibaren yoğun kar yağışı görülecek şehirde sıcaklıklar 1 derece hissedilecek.



5 İL İÇİN AYRI UYARI



Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 il için ayrı bir uyarıda bulundu. Buna göre, 8-9 Şubat tarihlerinde Malatya'nın 6 ilçesinde yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, 8 ve 9 Şubat tarihleri arasında Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman bölgelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi.



VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLSUN



Uyarıda, Malatya'nın Kuzey ve Güney kesimlerinde yer alan Darende, Hekimhan, Kuluncak, Arapgir, Doğanşehir ve Arguvan ilçelerinde de belirtilen tareihlerde yer yer yoğun kar yağışının meydana geleceğinin tahmin edildiği belirtilerek, oluşabilecek her türlü olumsuzluklara karşı vatandaşların ve kurumların önlem almaları istendi.



BAŞKENT'TE EKSİ 2 DERECE HİSSEDİLECEK



Ankara'da ise bugünden itibaren sıcaklıklar kar yağışıyla birlike 5 derece birden düşecek. Kar yağışının salı ve çarşamba günü de etkili olacağı Başkent'te sıcaklıklar eksi 2 dereceye kadar düşecek.



Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre Bursa'da bu geceden itibaren yoğun kar yağışına teslim olacak. Hava sıcaklığının ise 1 derece civarında seyredeceği öğrenildi. 

Son Güncelleme: 09.02.2015 09:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<