banner359

Çekte hapis cezasına 3 yıl erteleme

Edinilen bilgilere göre, hapis cezası kalkmayacak.

29 Kasım 2019 Cuma 10:59 2019-11-29 11:05:11
Çekte hapis cezasına 3 yıl erteleme

Edinilen bilgilere göre, hapis cezası kalkmayacak. Hapis alanlara erteleme gelecek. Çeki karşılıksız çıktığı için verilen adli para cezalarının infazının da üç yıl ertelenmesi öngörülüyor. AK Parti kurmayları; çek borcu olanlara, erteleme sürecinde borçlarını ödeyebilmesi için yapılandırma imkânı getirileceğini, böylece alacaklıların da mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Karşılıksız çek sebebiyle haklarında işlem başlatılanların sayısının 200 bin civarında olduğunu belirten AK Parti kaynakları “Bunların büyük bölümünü orta ölçekli işletmeler oluşturuyor. Hapse giren, borcunu hiç ödeyemez. Çek sahibine taksitlendirme fırsatı da gelecek. Üç yıl içinde ödemezse adli süreç devam edecek” dedi.

KAYNAK:TÜRKİYE GAZETESİ

Son Güncelleme: 29.11.2019 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<