banner359

Hakan Atilla davasının sonucu ne? Herkesin beklediği karar

Reza Zarrab davasında ABD'de yargılanan ve jüri heyetinin kendisine isnat edilen altı suçlamanın beşinden suçlu bulduğu eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın alacağı cezayla ilgili son duruşma bugün Türkiye saatiyle 17.00’de. Hakan Atilla ilgili yapıl.

17 Mayıs 2018 Perşembe 01:27
Hakan Atilla davasının sonucu ne? Herkesin beklediği karar

Reza Zarrab davasında ABD'de yargılanan ve jüri heyetinin kendisine isnat edilen altı suçlamanın beşinden suçlu bulduğu eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın alacağı cezayla ilgili son duruşma bugün Türkiye saatiyle 17.00’de.

Hakan Atilla ilgili yapılan duruşmada Hakim Richard Berman’ın karar vermesi bekleniyor. Ancak Amerikan ceza yasalarına göre belirlenen günde hakimin karara varamaması halinde karar duruşmasını ertelemesi ve yeni duruşma günü belirleme seçenekleri de bulunuyor.

İşte davadan son dakika gelişmeler;

*Hakan Atilla davası başladı... 
* Davanın görüleceği duruşma salonuna Hakan Atilla'nın avukatları giriş yaptılar.
* Savcılar da salona giriş yaptılar.
*Hakan Atilla mahkeme salonuna giriş yaptı ve İngilizce değil Türkçe savunma yapacağını belirtti.
*Hakan Atilla'nın kulağında çeviriyi dinlemesi için kulaklık var.
*Savcı, Hakim Berman'dan konuşmak için müsade istedi.
*Hakim Berman, davanın Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları ve Türk vatandaşları tarafından büyük ilgi ve odağa sahip olduğunu ve bu nedenle düzgün tutanaklar tutulmasını talep etti.
*Hakim Berman, bu popüler davanın tutanaklarının halklarla anlık olarak paylaşılacağını belirtti.
*Hakim Berman, incelenmek için bekleyen çok sayıda iddia olduğunu ve duruşmanın 1 ilâ 2 saat arasında sürebileceğini savunmaya ve savcılara bildirdi.
*Hakim Berman: Amerika Birleşik Devletleri'nde ceza kuralları açık ve nettir. Hükümetlere göre değişmez.

*Ne kadar ceza isteniyor: Savcılık 188 aydan fazla hapis ve 500 bin $ ceza talep ediyor. Savunma ise son yaptığı başvuruda 'merhametli' bir ceza istedi. 5 yıldan az bir ceza talebinde bulundu. 

* Bu son duruşmada sadece Hakan Atilla için bir karar çıkacak. Türk bankaları ile ilgili olası bir ceza ya da yaptırım kararı ise daha sonra açılacak idari soruşturma sonrası ABD Hazine Bakanlığı tarafından verilecek.

RAPORDA 105 YIL DENİLDİ, AVUKATLAR KARŞI ÇIKTI

Ceza Gözetim Memuru Rebekah Dawson hakime sunduğu raporda, Atilla’nın 105 yıl maksimum hapisle cezalandırılmasını istedi. Atilla’nın avukatlarıysa, Atilla’nın 105 yıl hapis cezası almasını öneren Rebekah Dawson’ın sunduğu gerekçelere teker teker cevap verip, müvekkillerinin tüm suçlardan azami hapisle cezalandırılamayacağını savundu. Avukatlar ayrıca 46 ile 56 ay arasındaki hapis cezasının normal olacağını belirtti ve hakimden kararında merhametli olmasını talep etti.

SAVCI KARAR DEĞİŞTİRDİ

Savcı ise Atilla için önce 188 ay (15 yıl) hapis ve 50 ile 500 bin dolar para cezası verilmesini talep etti. Ancak savcılık dün mahkemeye verdiği dilekçede hata yaptıklarını belirtip Atilla'nın 168 ile 210 ay (14 ile 17,5 yıl) arasında bir hapis ceza verilmesini talep etti.

HAKİM TAKIM ELBİSE GİYMESİNİ İSTEDİ

Hakim Berman, yayınladığı yazılı emrinde, bugün yapılacak karar duruşmasında karşısına çıkacak Atilla’ya, cezaevi yönetiminin takım elbise sağlamasını istedi. Berman, MCC Cezaevi yönetimine gönderdiği yazılı emrinde, Çarşamba günü sabah 10.00’da (TSİ:17:00) karar duruşması yapılacak Hakan Atilla’ya, bir takım elbise, bir gömlek, bir kravat, bir çift çorap, bir çift ayakkabı ve deri bir kemer sağlanmasını istedi.

Hakim Berman, beş hafta süren duruşmaların ve jürinin kararından ardından Atilla’nın karar duruşmasının 11 Nisan’da yapılacağını açıklamıştı. Ancak bu tarihten iki gün önce sürpriz bir kararla duruşmanın 7 Mayıs’a ertelendiği açıklandı. Berman, bir süre sonra bu tarihi de ertelemiş ve karar duruşmasının 16 Mayıs’ta yapılacağı açıklanmıştı.

Hakan Atilla neden Amerika'da tutuklu ne yaptı eşi kimdir?

 

Anahtar Kelimeler:
Hakan Atilla
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<