Kandil'e operasyon! Hedefler yerle bir edildi

16 Haziran 2018 Cumartesi 11:55 2018-06-16 12:39:46
Kandil'e operasyon! Hedefler yerle bir edildi

Kandil'e düzenlenen hava harekatında bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.

banner380

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatı devam ediyor. Buna göre, dün teröristler tarafından sığınak, barınak, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.  

TSK’nın terör örgütünün PKK’nın kalbi sayılan Kandil'e yönelik hava operasyonu başladı. Yerel güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Kandil’deki 12 önemli nokta hedef konumunda.

HAKURK KAMPINA TOPÇU ATEŞİ
Habertürk muhabiri Çetiner Çetin'in haberine göre, diğer taraftan Kandil’e yönelik hava operasyonun yanı sıra Hakurk bölgesinde de terör örgütü kamplarına yönelik topçu atışları başladı. Topçu atışlarının son operasyonel süreçle birlikte bölgeye giden Askeri üslerden yapıldığı öğrenildi.

BERMİZE'DE KONTROL SAĞLANDI
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı birlikler, 12 Haziran tarihinden bu yana sürdürdüğü operasyonlarda kritik nokta Bermize'de kontrolü sağladı. TSK birliklerinin kontrol altına aldığı bölge Bermize'de savaş uçakları faaliyetlerini sürdürüyor. Vurulan PKK mevzilerinden dumanların yükseldiği görülürken top atışları da duyuluyor.

KANDİL'E 39 KİLOMETRE
Operasyonlarda 34 kilometre derinliğe ulaşılırken bölgenin Kandil'e 39 kilometre uzaklıkta olduğu belirtiliyor.

26 TERÖRİST ETKİSİZ
TSK'dan Kandil harekatına ilişkin bu sabah yapılan açıklamada operasyon kapsamında 26 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Açıklamada etkisiz hale getirilen teröristler arasında terör örgütü PKK'nın sözde bölge sorumlularından birinin de bulunduğu belirtildi.

Son Güncelleme: 16.06.2018 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<