Merkez Bankası'ndan dolar ve enflasyon açıklaması

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, TCMB 86.

12 Nisan 2018 Perşembe 15:57
Merkez Bankası'ndan dolar ve enflasyon açıklaması

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, TCMB 86. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Dövizdeki dalgalanma için ihtiyaç halinde ek sıkılaştırma yapılacağını söyleyen Çatinkaya enflasyondaki artışa dikkat çekti.

Çetinkaya'nın yaptığı konuşmadan öne çıkan satır başları şöyle;

Önümüzdeki dönemde verimlilik, yurtiçi katma değer, rekabet ve fiyatlama davranışları konularına ağırlık vereceğiz. Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecek.

banner380

ENFLASYON İSTENEN SEVİYENİN ÇOK ÜZERİNDE

Para politikası araçları fiyat istikrarına yönelik kullanılıyor ve gerekmesi halinde ek sıkılaşma yapılabilir. Enerji ve emtia fiyatlarında güçlü yükselişler gözleniyor. Küresel ekonomiye karşı riskler önemini koruyor. Cari açık finansmanında portföy yatırımı payı arttı. Çekirdek enflasyondaki iyileşme sınırlı ve enflasyon istenen seviyenin çok üzerinde.

Yapısal alanlarda uzun süreli koordineli adımlar atılmaktadır.
Verimlilik, yurt içi katma değer, rekabet, fiyatlamalara ağırlık vereceğiz.

Anahtar Kelimeler:
Murat çetinkaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<