banner359

Papa'dan şaşırtan istek!

Papa'dan şaşırtan istek!

29 Kasım 2014 Cumartesi 13:28 2014-11-29 13:28:58
Papa'dan şaşırtan istek!
 Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Atatürk Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı. Turkuaz halı üzerinde ayağı takılan ve sendeleyen Frenciscus'a İstanbul Valisi Vasip Şahin ve korumalar, yardımcı oldu. Mütevazılığıyla bilinen, hatta Ankara'da lüks bir araç yerine nispeten daha mütevazı bir aracı seçen Papa 1. Francesco, İstanbul'da makam otomobili olarak Renault Symbol istedi. Vatikanda'da Fiat Albea marka otomobil kullanan Papa'nın bu mütevazı talebi hem şaşırttı hem de yerine getirildi.
 
Papa ve beraberindeki heyet, İtalya hava yolları Alitalia'nın kendisine tahsis ettiği, üzerinde Türkiye ve Vatikan bayrakları bulunan özel uçak ile saat 10.29'da Atatürk Havalimanı'na geldi. Papa Franciscus, uçaktan indikten sonra kendisini karşılayan heyette yer alan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Selami Altınok ile diğer karşılama heyetiyle tokalaştı. Ardından Fener Rum Patriği Bartholomeos ile kucaklaştı.
  
Vatikan'da hatta dün Ankara ziyaretinde mütevazı bir makam otomobili tercih eden Papa Franciscus İstanbul'da bu alışkanlığından vazgeçmedi. Ruhani Lider, bugünkü ziyaretleri sırasında kullanılmak üzere Renault Symbol marka otomobili tercih etti. Franciscus, kendisi için tahsis edilen Renault marka araca binerek, Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı. Koruma araçları da Papa Franciscus'un aracına eşlik etti. Ziyaret dolayısıyla Atatürk Havalimanı'nda üst düzey güvenlik önlemleri alındı.
 

SULTANAHMET ZİYARETİ

İstanbul ziyaretlerine Sultanahmet Camii'nde başlayan Papa Francis'e İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran eşlik etti. Yaran, Papa'ya camiinin tarihi konusunda bilgi verdi.

Papa, İstanbul Müftüsü ile birlikte dua etti. Papa'nın oldukça duygusal anlar yaşadığı görüldü.


GAZETEVATAN.COM 

Son Güncelleme: 29.11.2014 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<