banner359

Savaş zilleri çalıyor! Ruslar harekete geçti! Gemiler limandan ayrıldı

Kriz giderek tırmanırken, Rus gemileri ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye olması saldırısı için Akdeniz'de mevzi alıyor...

12 Nisan 2018 Perşembe 11:34
Savaş zilleri çalıyor! Ruslar harekete geçti! Gemiler limandan ayrıldı

Kriz giderek tırmanırken, Rus gemileri ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye olması saldırısı için Akdeniz'de mevzi alıyor... Uydu görüntülerine göre Suriye'nin Tartus Limanı'ndaki savaş gemileri üsten ayrıldı ve Akdeniz'e açıldı...

Uydu görüntüleme şirketi Image Satellite Internacional’ın paylaştığı görüntülere göre, Rus savaş gemileri Suriye’deki Tartus limanında bulunan üsten ayrıldı. Facebook’ta Rus savaş gemilerinin Tartus limanından ayrıldığının görüldüğü uygu görüntülerini yayınladı.

Açıklamada, üste olmayan gemilerin olası saldırılar için denize konuşlandırılmış olabileceği ve üste yalnızca bir Kilo sınıfı denizaltının kaldığı aktarıldı.

11 Nisan tarihli görüntülerden birinde de limanda 7 gemi, Graçonok tipi 2 sabotaj engelleyici sürat gemisi, 2 dizel denizaltı olduğu, ancak bunlardan yalnızca bir denizaltının kaldığı anlaşılıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye Şam tarafından kimyasal silah kullanıldığı iddiası doğrultusunda yanıt amaçlı bir karar alacağını belirtmişti. Trump “Hazır ol Rusya, füzeler gelecek” ifadesini kullanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Tartus
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<