banner359

Soy ağacı öğrenme açıldı e devlet alt üst soyağacı sorgulama

e-Devlet soy ağacı öğrenme sistemi 1 haftalık aradan sonra yeniden sorgulamaya açıldı.

15 Şubat 2018 Perşembe 10:12 2018-02-15 10:31:58
Soy ağacı öğrenme açıldı e devlet alt üst soyağacı sorgulama

e-Devlet soy ağacı öğrenme sistemi 1 haftalık aradan sonra yeniden sorgulamaya açıldı. Vatandaşlar, e- devlet sistemine giriş yaparak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sayfasından sorgulama "alt- üst soy bilgisi" sorgulaması yapabilecek. Bu kez soy ağacı bilgileri sistem üzerinde değil maille ulaşıyor. Soy ağacı sorgulama sistemi başvurunuzu sıraya alıyor, daha sonra istenen bilgileri kullanıcının e-mail adresine veya telefonuna mesaj yoluyla gönderiyor. 

Soy ağacı öğrenme sistemi 1832 yılına kadar olan alt üst soy bilgisini veriyor. E devlet üzerinden nüfus müdürlüğü kısmında alt üst soy bilgisi sorgulama tuşuna basınca sistem aşağıdaki gibi bir bilgi notu veriyor. Alt üst soy ağacı sorgu sayfasında çıkan notta şunlar yazıyor :

"Talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt üst soy bigileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğuralanmış cep telefonu numaranız veya e posta adresinize bilgilendirme yapılacaktır. E poste ve cep telefonunuzu doğrulamak için bilgilendirme tercihlerini kullanabilirsiniz.

Soy ağacı öğrenme sistemi geçen hafta perşembe günü aktif edilmiş aşırı ilgi sebebiyle sistem kilitlenmişti. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün e- devlet portalındaki bölümden yapılan soy ağacı bilgi sorgulama sistemi yoğun çalışmalar sonunda ancak 1 haftada işler hale getirildi.

Peki sistem nasıl çalışıyor. Alt- üst soy bilgisini sorgulamak isteyen vatandaşların öncelikle e- devlet sistemine giriş yapabilmeleri için giriş şifresine sahip olmaları gerekiyor. İlgili bölümden giriş yapıldıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sayfasından "e-devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler" bölümünden "Alt- Üst Soy Bilgisi Sorgulama" bölümünü tıklayarak sorgulama yapılabilecek.

alt üst soy bilgisi sorgulama

Genel Müdürlük, e-devlet üzerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle bu kez istenilen bilgiler için randevu sistemi oluşturmuş. Buna göre istenilen bilgi, talep oluşturulduktan sonra kullanıcının e-mail adresine veya telefonuna mesaj yoluyla gönderilecek.

Son Güncelleme: 15.02.2018 10:31
Anahtar Kelimeler:
E-devlet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<