banner359

Türkiye'den Salih Müslim kararına çok sert tepki!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ PYD Eski Eş başkanı Salih Müslim'i Çekya'nın başkenti Prag'da serbest bırakılmasıyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu.  Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, karar için "Hukuka aykırı bir karardır.

27 Şubat 2018 Salı 17:09 2018-02-27 17:14:32
Türkiye'den Salih Müslim kararına çok sert tepki!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ PYD Eski Eş başkanı Salih Müslim'i Çekya'nın başkenti Prag'da serbest bırakılmasıyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, karar için "Hukuka aykırı bir karardır. Suçluların iadesine dair Avrupa sözleşmesine de aykırı bir karardır.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ OLUMSUZ ETKİLER: Terörle mücadele konusunda gerek BM'nin gerek AB'nin gerek uluslararası toplumun ortaya koyduğu ortak iradeye de aykırı bir karardır. Çok net şekilde bu terör örgütlerine destek niteliği taşıyan bir karardır. Bu karar Türkiye - Çekya arasındaki ilişkileri de olumsuz etkileyecek bir karardır.

PEK ÇOK İNSANIN ÖLÜMÜNE YOL AÇMIŞ BİR TERÖRİST

Şu anda bize ulaşmış bir gerekçe yok. Bakacağız ama sonuç ortada. Sonuç bir terör örgütünün kurucusu yöneticisi olan geçmişte, halen de terör örgütü içerisinde etkin faaliyet de bulunan ve pek çok insanın ölmesine yol açan eylemlerin bizzat talimatını veren bir terörist başı maalesef serbest bırakılmıştır. Hem Kumrular Sokak'ta hem Güven Park'ta pek çok vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

KAÇ MASUMUN HAYATINI KAYBETMESİ GEREK?

Yaptırdığı faaliyetlerin terör faaliyeti olması için daha kaç tane sivil ve masum insanın hayatını kaybetmesi gerekir? Terör örgütlerinin öldürdükleri Türk vatandaşı olursa veya Müslüman olursa o zaman onları öldürenler terör örgütü sayılmıyor mu? Terör örgütü olarak kabul edilebilmesi için AB üyesi ülkeleri veya ABD'nin vatandaşlarından herhangi birine zarar vermesi şart mıdır? Bütün dünya da Çekya da biliyor ki PYD PKK DEAŞ gibi azılı eli kanlı bir terör örgütüdür.

BU SİYASİ BİR KARAR

Bu kararı hem aramızdaki hukuk bakımından yanlış olduğuna inanıyoruz. Bu türlü kararlar çok net siyasi karardır. Bu Türkiye'ye karşı net bir tavırdır.

TERÖRİSTLERLE BİRLİKTE HAREKET EDENLER DE TERÖRİSTTİR

Biz ülkemizin masum siviller için her türlü terör örgütüyle mücadele edeceğiz. Bunlarla beraber hareket edenler teröristtir. Biz bunlarla mücadele edeceğiz.

Son Güncelleme: 27.02.2018 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<