banner359

YSK seçmen sorgulama e-Devlet | 24 Haziran nerede oy kullanacağım?

24 Haziran'da yapılacak olan seçimlere az bir süre kala vatandaşlar nerede oy kullanacaklarını merak ediyorlar...

01 Mayıs 2018 Salı 20:59
YSK seçmen sorgulama e-Devlet | 24 Haziran nerede oy kullanacağım?

24 Haziran'da yapılacak olan seçimlere az bir süre kala vatandaşlar nerede oy kullanacaklarını merak ediyorlar... Türkiye 24 Haziran'da seçime gidecek ve seçim sonrasında Türkiye'nin cumhurbaşkanı seçilecek. Seçim öncesinde nerede oy kullanacağını merak eden milyonlarca vatandaşlar ise YSK'nın seçmen kaydı sorgulama ekranının açılmasını bekliyor. Vatandaşlar, bu ekran üzerinden sorgulama yaparak nerede oy kullanacağını görüntüleyebilecek. Peki YSK seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? Oy sandığı nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR? (NEREDE OY KULLANACAĞIM?)

YSK seçmen kaydı sorgulama işlemiyle nerede oy kullanacağınızı görüntülemek için aşağıdaki adımları takip ediniz;

1) e-Devlet Kapısı http://www.turkiye.gov.tr adresine girerek, sayfanın üst kısmında bulunan “Giriş Yap” bağlantısına tıklayınız.

2) Kimlik Dogrulama Sistemi sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu aşamada adres satırında https://giris.turkiye.gov.tr yazdıgından ve güvenli bağlantı simgesinin aktif oldugundan emin olununuz.

3) Kimlik Dogrulama Yöntemi - kullanmak istediğiniz kimlik dogrulama yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.

Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama

Kullanmanız gereken hizmetin adı “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama”dır. Hizmeti bulmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir.

Tarayıcınızın adres satırına https://www.turkiye.gov.tr/yuksek-secim-kurulu-yurt-ici-secmen-kaydi-sorgulama yazarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet ana sayfasında bulunan arama kutucuğuna da Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazarak sisteme erişebilirsiniz.

Sisteme eriştikten sonra açılan ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgileriniz yer alacaktır. Ayrıca seçim dönemlerinde oy kullanacağınız yer bilgileri Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandığında bu sayfada görüntülenir.

Not: YSK seçmen kaydı sorgulama işlemi yarın hizmete açılacak.

YURT DIŞI SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

Yurt Dışı Seçmen Kaydı Sorgulama

Yurt dışı seçmen kaydı sorgulama işlemi için de aynı yukarıdaki adımları takip ederek e-Devlet ana sayfasında bulunan arama kutucuğuna Yurt Dışı Seçmen Kaydı Sorgulama yazarak sisteme erişebilirsiniz.

Ayrıca YSK seçmen kaydı sorgulama hizmetini nasıl kullanacağınıza dair bir kılavuz da e-Devlet tarafından oluşturulmuştur. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak YSK seçmen kaydı sorgulama hizmetinin nasıl kullanılacağına dair bilgi sahibi olabilirsiniz.

Seçmen kaydı sorgulama kılavuzu için tıklayınız

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<