Azmin zaferi

BURSA’NIN İZNİK İLÇESİNDEKİ MÜZE MÜDÜRLÜĞÜNDE 8 YILDIR İŞÇİ OLARAK ÇALIŞAN BİR KİŞİ ÜNİVERSİTE SINAVINA GİREREK SANAT TARİHİ BÖLÜMÜNÜ KAZANDI.

14 Ekim 2020 Çarşamba 11:56
Azmin zaferi

Bursa’nın İznik ilçesindeki müze müdürlüğünde 8 yıldır işçi olarak çalışan bir kişi, üniversite sınavına girerek, sanat tarihi bölümünü kazandı.

İznik Nilüfer Hatun İmâreti Türk İslâm Eserleri Müzesinde 8 yıldır işçi olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası 41 yaşındaki Ertuğrul Kaya, 2015 yılında girdiği üniversite sınavında muhasebe bölümünü kazanıp eğitimini başarıyla tamamladı ve İznik Müzesi’nin muhasebe bölümünde çalışmaya başladı. Bununla yetinmeyen genç adam en son yapılan üniversite sınavlarında Ankara Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünü kazandı. Kaya, bölümünü tamamlarsa çalıştığı müze uzmanı olarak görev yapacak.

banner380

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ertuğrul Kaya, “Müzede çalışmam ve İznik’in tarihî yönden çok zengin olmasından dolayı buna merak sardım. Sanat tarihi bölümünü okumak için karar verdim. İznik’in tarihi çok önemli ve çalıştığım müzenin etkisi de çok büyük” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<