banner359

'1 Milyon Bisiklet' için yoğun mesai

06 Kasım 2015 Cuma 09:39 2015-11-06 10:44:36
'1 Milyon Bisiklet' için yoğun mesai

 Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi’nin tanıtımı ve bu proje kapsamında yürütülmeye başlanan 1 Milyon Bisiklet kampanyası bisiklet üreticilerinin yüzünü güldürdü. İnegöl’de günlük ortalama 150 bisiklet üretimi yapan Çelik Bisiklet firması, siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.

İnegöl Faaliyet gösteren Çelik Bisiklet firması ortaklarından BİSED üyesi Özlem Çelik , projenin insan sağlığına katkı sağlayacağını, ulaşım sorunu ve çevre kirliliğini önemli nokta azaltacağını ifade etti. Kısa bir süre önce Bursa Büyükşehir Belediyesi 2 binin üzerinde bisiklet gönderdiklerini hatırlatan Çelik, diğer iller içinde çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
BİR CANLILIK GETİRİYOR
Cumhurbaşkanımızın teşviki ile Sağlık Bakanlığımızın bünyesinde başlatılan projeye destek olan herkese teşekkür eden İnegöl Faaliyet gösteren Çelik Bisiklet firması ortaklarından BİSED üyesi Özlem Çelik, “Sağlıklı yaşamı desteklemek adına çok önemli bir proje. Malumunuz günlük koşuşturmalar sırasında spor yapamıyoruz. Sağlık yaşam adına pedal çevirmek gerçekten sporun bir başlangıcı anlamında önemli bir yer teşkil etmektedir. Aynı zamanda sağlıklı yaşamı desteklemenin dışında da bu dönemde özellikle ekonomiye de sektörümüz adına bir canlılık getireceğini düşünüyorum.” dedi.
KIŞ SEZONUNA RAĞMEN DURMUYORUZ
Bu proje güzel bir proje olmasına rağmen eksikliklerin olduğunu ifade eden Çelik, “Öncelikle bu projenin hayata geçirilebilmesi ve başarılı olabilmesi için belediyelerin hızlı bir şekilde bisiklet yollarını yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu alınan bisikletlerin kullanılması ve amacına ulaşabilmesi adına bu gerekli. Şu dönemde ihaleler il il açılmaya başlandı. İhalelerin bir kısmını aldık. Dağıtımları başladık. Eskişehir, Bilecik, Çanakkale, Bursa illerine bisiklet dağıtımı yapıyoruz. Kış sezonunda sektörümüz durağan bir döneme geçer. Kıştan yaza hazırlıkla geçeriz. Ama şu sezonda bu teşviklerle ihalelerin açılması ile birlikte sektörümüz bir ivme kazandı. Ful kadro ile üretime devam ediyoruz. Kampanyanın bu anlamda güzel bir teşvik oldu.” ifadelerini kullandı.
YILLIK 1 MİLYON ÜRETİM
Türkiye'de 35 civarında bisiklet üretim firmasının olduğunu aktaran Çelik, Türkiye’de yıllık üretim kapasitesinin 1 milyonun üzerinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 06.11.2015 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<