banner359

102 Çocuk Erkeliğe İlk Adımı Attı

22 Ağustos 2016 Pazartesi 16:48 2016-08-22 16:50:55
102 Çocuk Erkeliğe İlk Adımı Attı

 İnegöl Belediyesi’nin Ensar Vakfı ve Ateş Karıncaları Derneği işbirliğiyle düzenlediği Sünnet Şöleninde 102 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

İnegöl Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği, bu yıl da Ensar Vakfı İnegöl Şubesi işbirliğinde gerçekleştirdiği Sünnet şöleni Pazar günü yapıldı. 102 çocuğun erkekliğe ilk adımlarını attığı sünnet şöleni, ailelerin ve çocukların büyük coşkusuna sahne oldu.

KORTEJLE BAŞLADI
18.00’da İnegöl Belediyesi önünden düzenlenen kortej yürüyüşü ile başlayan sünnet şöleni, develer ve atlar eşliğinde programın yapılacağı Heykel Meydanına kadar sürdü. Sünnet çocukları ile aileler ve vatandaşların katıldığı kortejin ardından Heykelde hazırlanan masalarda binlerce İnegöllüye ikramda bulunuldu. Heykel önündeki program Kurna-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Mehter konseri ile devam eden sünnet şöleninde, vatandaşlar tarihi Mehteranın marşlarıyla coşkulu dakikalar yaşadı.

“AMACIMIZ YENİ FATİH’LER, KANUNİLER, AKŞEMSETTİN’LER İMAR EDEBİLMEK”
Sünnet şöleni mehter gösterisinin ardından protokol konuşmalarıyla devam etti. Ateş Karıncaları Derneği Başkanı Tarık Bostancı, bu yıl Ensar Vakfı tarafından 3’üncüsü gerçekleştirilen geleneksel toplu sünnet şöleninde 102 çocuğun sünnet olduğunu belirterek, “Ateş Karıncaları Derneği olarak amacımız ve gayemiz, ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunları, kirli elleri kırmak ve onları temiz vatanımızdan def etmektir. Amacımız, içinde bulunmuş olduğumuz fani dünya hayatını terk edip giderken en azından ilahi rızanın rızasına erebilmektir. Ateş Karıncaları olarak kaybolan, yok olan benliğini, kimliğini, duygusunu ve düşüncesini bozmak isteyen kirli, zalim ve zorba insanların önlerini kesmek kaydıyla gençlerimize tertemiz yarınlar ve güzel gelecekler sunabilmektir hayalimiz. Amacımız ülkesine, vatanına, maneviyatına düşkün temiz gençler yetiştirmektir. Şunu çok iyi biliyoruz ki bir toplumun beyni, motoru o toplumun gençleridir. Eğer bir toplumun gençlerinin beyninde bir takım bozulmalar sirayet ederse o toplum 7’den 70’e tarumar olur. Bizim de amacımız bu toplumun beyni olan gençlerle birlikte yeniden Fatih’ler, yeniden Kanuni’ler, yeniden Akşemsettin’ler imar edebilmektir” dedi.

İTİLAFLARI BIRAKIP İTTİFAKLARI KONUŞMA ZAMANI
Ensar Vakfı İnegöl Şube Başkanı Fatih Bayram da 18 yıldır İnegöl Ensar Vakfı olarak ilçe halkına hizmet ettiklerini kaydederek “Gece gündüz demeden yapmış olduğumuz çalışmalarla Cenab-ı Hak’kın rızasını kazanmaya çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz kişi, cemaat ya da siyasi grubun önünde, menfaatin ötesinde Müslümanların maslahatı ve saadeti içindir. Kalbi ve fiili duamız birlik ve beraberliğimizin bozulmaması, zulme maruz kalan kardeşlerimizin selameti, topyekun sıratı müstakim üzerine bulunmak içindir. Buradan herkese sesleniyorum, itilafları bırakıp ittifakları konuşma zamanıdır” diye konuştu.

ÜMMET ORMANININ EVLATLARIYIZ
“Girmeden tefrika, bir millete düşman giremez. Ya rab, toplu attıkça yürekler onu top bile sindiremez” sözüyle konuşmasını sürdüren Bayram, şöyle devam etti: “Maalesef 15 Temmuz akşamı saat 22.00’da ülkemiz yine karanlığa boğulmak için bir darbe girişimi kalkışmasında bulunuldu. Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil imanlı evlatlarıdır. Rahmetli Erbakan bunları bugünlerde kullanın diye söylemiş. Bizler her zaman ümit olduğuna inananlarız. Biz yeniden bir olmaya, dağılıp parçalanmış dört bir yana savrulan hazan yaprakları değil iç içe geçmiş ümmet ormanının evlatlarıyız. Mazlumun yanında zalimin karşısındayız.”

BİRİLERİ BU ÜLKEDEN HERŞEYİN GÜZEL OLMASINI İSTEMİYOR
Belediye Başkanı Alinur Aktaş da törende vatandaşlara yönelik bir konuşma yaptı. Gaziantep’te yaşanan terör saldırısı hakkında konuşan Aktaş, “Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bir sokak düğününde masum, hiçbir suçu günahı olmayan sivil vatandaşlara yönelik bir hamle yapıldı. Bir teröristik faaliyet neticesinde onlarca vatandaşımız hakkın rahmetine kavuştu. Yaralılarımız var. Eminim ki birkaç gün önce Elazığ’da, Van’da veya farklı şehirlerde gün aşırı veya her gün olmak kaydıyla yapılan bu hareketler canınızı sıkıyor, moralinizi bozuyor. Emin olun ki 78 milyonun da moralini bozuyor. Peki, hiç düşündünüz mü acaba bunlar ne yapmaya çalışıyorlar? Kıymetli kardeşlerim, bu ülke güçlü bir ülke. Bu ülke İslam aleminin gerçekten heyecanla beklediği ve baktığı bir ülke. Bu ülke tarih boyunca hep lider oldu. Ve bu ülke birlik beraberlik içerisinde yoluna devam eden bir ülke. Bakın burada da farklı yörelerden, semtlerden kardeşlerimiz var. Büyük bir heyecan ve coşkuyla 102 tane yavrumuzun sünnet cemiyetinin finalinde onların mutluluğuna ortak olmak için hep beraber bir araya geldik. Lakin Antep’te acı var. Birkaç gün önce Elazığ’da vardır, Van’da vardı. Bilin ki bu memlekette her şey gerçekten çok güzel olacak. Ama birileri bunu asla istemiyor. Birlik ve beraberliğimize kast ediyorlar. Onun için lütfen birbirimize sahip çıkalım, ülkemize sahip çıkalım, reisi cumhurumuza sahip çıkalım” dedi.

“CEMAAT DİYE ORTAYA ÇIKANLARIN ÜLKEYİ NE HALE GETİRDİĞİNİ GÖRDÜK”
Birlik ve beraberliği çok daha fazla ihtiyaç duyula günlerden geçildiğini dile getiren Aktaş, “15 Temmuz akşamı bir kez daha gördük ki maalesef cemaat adı altında ortaya çıkanlar, maalesef bunun adına hizmet diyenlerin bu memleketi ne hale getirdiğini gördük. Devamında PKK’nın da DAEŞ’in de IŞİD’in de adı her ne olursa olsun hepsi birer terör örgütüdür. Memleketi ne hale getirdiklerini hep beraber izliyoruz. Birlik ve beraberliğe çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. O yüzden buradaki kardeşlerimden ricam şudur ki nasıl ki Çanakkale’de bizim ecdadımız vatan için millet için bayrak için ve namus için şerefimiz için; doğusundan, batısından, güneyinden, kuzeyinden hangi milletten olursa olsun bir araya geldiyse, nasıl ki 15 Temmuz akşamı apoletli bilmem ne okullarını bitirmiş kelli felli adamların icra ettikleri darbe kalkışmasına karşı Şerife bacımız, Ahmet ağabeyimiz, Mehmet amcamız nasıl göğsünü siper ettiyse inşallah bundan sonra da hep beraber olmaya, tek yürek olmaya devam edelim” şeklinde konuştu.

2017’DE BÜYÜK BİR SÜNNET ŞÖLENİ İCRA EDİLECEK
Sünnet şöleniyle ilgili de konuşan Başkan Aktaş 2017 yılında büyük bir katılımla sünnet şöleni icra edileceğini de belirterek “Sünnet şölenini Ensar Vakfı her yıl yapıyor. Biz de biliyorsunuz İnegöl Belediyesi olarak her yıl sünnet şöleni yapıyoruz. Ama bu yıl Ensar Vakfı ile hareket ederek bunu hayata geçirelim istedik. Geçmiş yıllarda da kardeşlerimize destek verdik. Bu kardeşlerimize daha fazla çocuğun sünneti ile ilgili talepler de gelmiş. Allah ömür verirse 2017 yılının Temmuz ya da Ağustos ayında inşallah çok büyük bir katılımla çok daha büyük bir sünnet şölenin İnegöl Belediyesi olarak icra edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

KİMSE BU MİLLETE ESARET GÖMLEĞİNİ GİYDİREMEZ
Kaymakam Ali Akça da sünnet şöleninde kürsüye çıkıp kısa bir selamlama konuşması yaptı. “Yapılan konuşmalar ve verilen mesajlar memleketimiz için bugünümüz için yarınımız için önemli” diyen Akça, “15 Temmuz’da lanetli bir kalkışma oldu. Ama 15 Temmuz’da başka bir şey daha oldu. Bu aziz milletin iman dolu göğsü, o lanetli kalkışmayı yendi. Yerle bir etti. Ondan sonra günlerce süren vatan nöbetleri, namus nöbetleri, demokrasi nöbetleri oldu. Siz aziz milletimiz meydanları doldurdunuz, vatanınıza ve milletinize sahip çıktınız. Ancak o 15 Temmuz’daki lanetli kalkışmayı planlayan, yapmaya çalışanların bu memleketle ilgili hayalleri, emelleri hiçbir zaman bitmedi. O yüzdendir Gaziantep’te patlatılan bomba. Veyahut ondan önce Türkiye’nin muhtelif yerlerinde patlatılan bombalar. Doğru canımızı yakmaya çalışıyorlar. Ama bu aziz millet 100 yıl önce kendisine biçilmeye çalışılan esaret gömleğini nasıl yırtıp attıysa, bundan sonra da kim ki bu millete esaret gömleği giydirmeye çalışacaktır, o esaret gömleklerini de yırtıp atacaktır. Çünkü bu asil millet tarih boyunca hep mazlumun yanında yer almayı kendine şiar edinmiştir” ifadelerinde bulundu.

Kaymakam Akça, sünnetin de bir zorunluluk ve gereklilik olduğuna dikkat çekerek sünnet cemiyetlerinin ise evlatlarımızın ilk mürüvvetleri olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından hazırlanan çeşitli gösterilerin sunumları yapıldı. Program sonunda her bir sünnet çocuğuna çeşitli hediyeler takdim edildi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<