banner359

110 Adet Kurban Çukuru Açılıyor

08 Eylül 2016 Perşembe 17:26 2016-09-08 17:37:40
110 Adet Kurban Çukuru Açılıyor

 Kurban bayramı öncesi hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren İnegöl Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerinde 110 adet kurban çukuru açılması için çalışmalara başladı. Ayrıca kurban kesimi yapılacak 7 bölge de açıklandı.

İnegöl Belediyesi, kurban bayramı öncesi bayram hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Özellikle kurban kesimine ilişkin kesim bölgeleri ve kurban çukurlarına büyük önem veren İnegöl Belediyesi, bu kapsamda şehrin muhtelif yerlerinde 110 adet kurban çukuru açma çalışmasına başladı.

LİSTELER MUHTARLIKLARA ASILACAK
Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, Süleymaniye Mahallesinde devam eden kurban çukuru açma çalışmalarını yerinde inceleyerek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurban kesimi için hazırlanan bölgeleri de açıklayan Turgay Yel, “İnegöl Belediyesi olarak yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili her alanda hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda, muhtelif mahallelerimizde tespit edilen yerlerde toplam 110 adet kurban kuyusu açılmaya başlandı. Vatandaşlarımızın kurban atıklarını bu çukurlara atmalarını özellikle ve önemle rica ediyoruz. Vatandaşlarımız kurban atık alanlarının yerlerini mahalle muhtarlıklarına asılacak listelerden ve Alo 153 telefonundan öğrenebilir” dedi.

KESİM YAPILACAK 7 BÖLGE
Belediye olarak yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlarını rahat ve sağlıklı ortamlarda kesebilmesi için 7 nokta belirlediklerini de kaydeden Turgay Yel, “Belirlenen bu kesim ve parçalama yerlerini sıralarsak; Kapalı pazar yeri (Salı (Alanyurt) Pazarı), Perşembe pazarı, Mesudiye muhtarlık yanı pazar alanı (kaya sokak), Pazartesi pazarı, Cumartesi pazarı, Mahmudiye mezarlığı karşısı boş alan ve Alanyurt Afet Blokları” diye konuştu.

ÇUKURLAR BAYRAMIN 3. GÜNÜ KAPATILACAK
Turgay Yel, kurban kesim yerlerinde vatandaşlara kanca dağıtımı yapılacağını ve kurban askı demirleri kurulacağını da belirterek “Kurban kesim alanlarında Belediyemiz tarafından vatandaşlarımıza kurban etlerini koymaları için poşet dağıtımı yapılacaktır. Atık toplamak için de ayrıca 5 m3’lük büyük konteynerler kesim yerlerinde hazır bulundurulacaktır. Kurban kesim yerlerinin yıkama ve temizlik çalışmaları arife gününden bayram sabahına kadar devam edecek olup ayrıca çöp ve geri dönüşüm atıkları toplama hizmeti bayram süresince devam edecektir. Kurban atıklarının toplanması ve çukurları kapatma işlemi, bayramın 1. Günü akşamı şehir merkezinden başlayıp doluluk oranına göre devam edecek olup, bayramın 3. Günü çukurların kapatılması ve kireçleme işlemi ile sona erecektir” açıklamalarında bulundu.

ŞEHİRDE BAYRAM TEMİZLİĞİ YAPILACAK
Genel bayram temizliklerine ilişkin de konuşan Yel, şöyle devam etti: “Ayrıca Kurban bayramına hazırlık olarak tüm Okul ve camilerin bahçelerinin süpürülme ve yıkama işlemi gerçekleştirilecek olup, şehrimizdeki sebil çeşmelerin temizliği yapılacaktır. Bayram öncesinde şehrimizde bulunan konteynerler dezenfekte edilerek yıkama işlemi gerçekleştirilecektir. Bu yıkama işlemi bayram öncesi ve sonrasında iki kez yapılacaktır. İnegöl Merkezde 500, Yenice köyde 700, Cerrahda 500, Kurşunluda 300 ve Tahta köprüde 100 olmak üzere toplamda 2100 adet konteynerin yıkama işlemi gerçekleştirilecektir. Bu vesile ile tüm ilçe halkımızın mübarek kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevdikleriyle nice bayramlara ulaşmalarını temenni ediyorum.”

Son Güncelleme: 08.09.2016 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<