banner359

15 Temmuz konulu ödüllü yarışma

09 Haziran 2017 Cuma 17:53 2017-06-09 18:02:35
15 Temmuz konulu ödüllü yarışma

 İnegöl Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde “Milli Mücadele Ruhu ve 15 Temmuz” konulu hikaye ve şiir yarışması düzenliyor. İki kategoride yapılacak ödüllü yarışmaya her yaştan vatandaş katılım sağlayabilecek.

15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminin yıl dönümünde yapılacak etkinliklerle ilgili hazırlıklar başladı. İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılacak “Milli Mücadele Ruhu ve 15 Temmuz” konulu hikaye ve şiir yarışmasıyla ilgili bugün Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve yarışmanın değerlendirme komisyonunda yer alan öğretmenler katıldı.

Basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15 Temmuz’u unutturmamak adına bu yarışmanın tertip edildiğini ifade ederek “Milli iradeye kast etme ve milletin bağımsızlığını ortadan kaldırma girişimi olan ve 7’den 70’e herkesin tek yürek olduğu 15 Temmuz’u bugün gibi hatırlıyoruz. Bunların hafızalardan silinmemesi ve unutulmaması adına da gerçekten milletin yapılmak istenenleri çok daha iyi anlaması adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte 15 Temmuz’un sene-i devriyesine gelen günde bitirmek kaydıyla bir hikaye ve şiir yarışmasının duyurusunu yapmak üzere bir araya geldik. O kanlı geceyi unutmak mümkün değil. Belki biz İnegöl olarak bu anlamda bir sıkıntı yaşamadık ama gerçekten hiçbir siyasi partinin hiçbir sivil toplum kuruluşunun toplayamayacağı, bir araya getiremeyeceği kalabalıkları o akşam yaşamış olduk. Gördüğümüz manzara, o akşam izlediklerimiz ve o akşam ortaya çıkanlar gerçekten yakın tarihin asla şahit olmadığı çok önemli olaylardı. Asla affedilecek olaylar değildi. İnşallah her zaman onun şuurunda olmayı ve bu konuda bilinçli olmayı Allah bizlere nasip etsin diye dua ediyoruz” dedi.

DEMOKRASİ BAYRAMINA ÇEVİRELİM
15 Temmuz darbe kalkışmasının sene-i devriyesinin bir demokrasi bayramına çevrilmesi gerektiğini kaydeden Aktaş, “Buna dair bazı organizasyonlarımız var. Bunlardan biri de Milli Eğitim Müdürümüzün detaylarını anlatacağı hikaye ve şiir yarışması. Tabi bu işin kahramanları var. Muhakkak ki 249 şehidimizin her biri bir kahraman, bin küsur gazimizin hepsi birer kahraman ama ben özellikle şunu ifade etmeliyim ki sembolleşmiş kahramanlar var. Bunlardan ilçemizde de ismi farklı caddelerde, meydanlarda, okullarda yaşayan kahramanlarımız var. Onlardan biri de şuanda içerisinde bulunduğumuz Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi. Bu yıl lokal olarak hizmet verdi okulumuz ama seneye daha kapsamlı şekilde eğitim öğretime devam edecek. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir var, Metin Doğan’lar var, Mustafa Özbey’ler var, Şerife Boz bacımızı hiç birimiz unutmadık… Meclisin bombalandığı ve bu milletin paralarıyla, imkanlarıyla okuyup rütbe, makam almış birilerinin çıldırmışçasına bu milletin evlatlarına silah sıktığı, üzerine tanklarla yürüdüğü ve ciddi kanlı olayların yaşandığı o geceyi insanlara daha iyi anlatmak adına İnegöl Belediyesi ve İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde halka yönelik olarak bir şiir ve hikaye yarışması düzenledik. İnşallah 15 Temmuz gecesi yapacağımız o anma gecesinde de hem dereceleri ilan edeceği hem para ödüllerini takdim edeceğiz. O coşkulu ortam içerisinde de bu şiir ve hikayeleri bizatihi ilçe halkımızla paylaşma imkanına sahip olacağız” diye konuştu.

8 BİN TL ÖDÜL DAĞITILACAK
Başkan Aktaş, yarışmanın iki kategoride yapılacağını ifade ederek teknik detaylar hakkında da bilgiler verdi. Aktaş, “Değerlendirme Milli Eğitim’den bizlere destek veren hocalarımız tarafından yapılacak. İnegöl Belediyesi’nden de Basın Halkla İlişkiler Müdürümüzün olduğu bir organizasyon. Yarışma iki kategoride yapılacak. 1’incilere 2000 TL, 2’ncilere 1250 TL ve 3’üncülere de 750 TL olmak üzere bir para ödülü söz konusu. Yarışma hakkında detaylı bilgi ve başvuru formuna Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz ile www.inegöl.bel.tr adresinden ulaşılabilir. Tabi burada ortaya koyulan hikaye ve şiirleri kitaplaştırarak bir sergiyle de taçlandırmayı düşünüyoruz. Ben tekrar bu geceye ve bu insanlığa yapılmak istenen bu kanlı darbe girişimini anlamayı ve bu psikolojiyi yıllarca bünyemizde muhafaza ederek bundan sonra daha bilinçli olmayı Cenabı Allah inşallah bizlere nasip etsin. Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibine de destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

BU KAHRAMANLIK RUHU GELECEK NESİLLERE DE AŞILANACAK
Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican da 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimini hatırlatarak “Tabi ki bu dıştan güdümlü, satılmış birilerinin memleketimizi parçalamak için oynanan sinsi oyunların bir neticesiydi. Ama yine gördük ki çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimiz, kurumlarımız, siyasilerimiz ve bütün halkımız 7’den 70’e el ele vererek canlarını siper edip bu hain girişime dur demişlerdir. Milletimizin bu kahramanlık ruhunu gelecek nesillere de aktarmak ve bu şuuru gelecek nesillere de aşılamak istiyoruz. Bu kapsamda biz zaten Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımızla birlikte eğitim öğretim yılı içerisinde çeşitli etkinlikler yaptık” dedi.

YARIŞMAYA KATILMANIN ŞARTLARI
Yarışmanın şartnamesine ilişkin de bilgi veren Bilican, “Başkanımız ekibiyle birlikte hikaye ve şiir yarışması teklifini bizlere sundu. Biz de memnuniyetle karşıladık. Şube Müdürümüz Ali Doğru Başkanlığında bir komisyon oluşturduk. “Milli Mücadele Ruhu ve 15 Temmuz” konulu hikaye ve şiir yarışması düzenlenecek. Arkadaşlarımız bunun bir şartnamesini oluşturdular. Bu yarışmadaki amaç ve kapsam şudur; ülkemizde yaşanan darbelere dikkat çekmek ve 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin oluşturduğu travmanın genç nesiller üzerindeki etkisini anlamak için İnegöl Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 7’den 70’e tüm halkımızın katılımını destekleyen hikaye ve şiir yarışması düzenlenecek. Yarışmaya herkes katılabilecek. Yarışmaya katılanlar hikaye türündeki eserleri bilgisayarda yazarsa 3 sayfayı geçmeyecek, el yazısı olduğu takdirde de 5 sayfayı geçmeyecek. Yarışmaya katılacaklar eserlerini 10 Haziran ile 3 Temmuz arasında teslim edecekler. Eserler İnegöl Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğüne şahsen veya posta ile teslim edilecektir. Değerlendirme neticesinde dereceye giren eserlerin sahiplerine de 15 Temmuz günü ödülleri takdim edilecektir. Ben bu yarışma için İnegöl Belediyesi ve Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Son Güncelleme: 09.06.2017 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<