banner359

15 Temmuz Programına Davet

13 Temmuz 2018 Cuma 09:44
15 Temmuz Programına Davet

İnegöl Kaymakamı Ali Akça ve Belediye Başkanı Alper Taban, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 2’nci yıl dönümünde düzenlenecek olan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı” kutlamalarına tüm ilçe halkını davet etti. Pazar günü sabah namazıyla başlayacak olan demokrasi bayramı kutlamaları, gece teheccüd namazıyla sona erecek.

15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain darbe kalkışmasının üzerinden 2 yıl geçti. Türk milletinin büyük bir direniş ve sonucunda onurlu bir zafer elde ettiği kalkışmanın yaşandığı 15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı ilan edildi. Bu yıl 2’ncisi kutlanacak olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı için İnegöl’de de gün boyu sürecek etkinlikler hazırlandı. İnegöl Kaymakamlığı ile İnegöl Belediyesi işbirliğinde yapılacak kutlamalar sabah namazıyla başlayıp gece teheccüd namazıyla sona erecek.

15 TEMMUZ: ONURLU MÜCADELE
Kaymakam Ali Akça ile Belediye Başkanı Alper Taban, bugün 10.30’da İnegöl Belediye Başkanlığında bir araya gelerek kutlama programlarını kamuoyuna duyurdu. Burada bir açıklama yapan Kaymakam Akça, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı dolayısıyla düzenleyeceğimiz programlar son şeklini vermek ve bu konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için bir aradayız. Malumunuz 2016 yılının 15 Temmuz’unda gerçekten bizleri derinden etkileyen, yüreklerimizi sızlatan hain bir darbe girişimi oldu. Hain darbe girişimi oldu ama akabinde de o darbe girişimine karşı müthiş bir mücadele oldu, onurlu bir mücadele oldu, asil bir mücadele oldu. Akabinde insanlarımız demokrasi nöbetleri tutmaya başladılar. İnegöl de o darbe girişimine karşı olan tepkisini, neticesindeki demokrasi nöbetlerine karşı olan ilgisini hep en üst seviyelerde tuttu” dedi.

TÜM İLÇE HALKININ KATILMASINI ARZU EDİYORUZ
Geçtiğimiz yıl Demokrasi ve Milli Birlik Bayramının ilkinin kutlandığını ifade eden Kaymakam Ali Akça; “Bu yıl ikincisini idrak edeceğiz. Bu noktada 15 Temmuz Pazar sabahı sabah namazıyla İshakpaşa Camisinde başlayan programımız, teheccüd namazıyla nihayet bulacak. Bu gün içerisinde şehitlik ziyaretinde bulunacağız, yine heykelden tarihi İnegöl Mehteri eşliğinde Demokrasi meydanına vatandaşlarımızla birlikte, STK temsilcilerimizle, kurum amirlerimiz, temsilcilerimizle yürüyeceğiz. Coşkulu ve etkin katılımlı bir kutlama yapmayı planladık. Ben tüm ilçe halkımızı en başından en sonuna kadar tüm programlara katılmaya davet ediyorum ve arzu ediyorum” açıklamalarında bulundu.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı kutlama programı ise şöyle açıklandı:
05.00 İshakpaşa Camii Sabah Namazı ve Bereket Sofrası (Çorba İkramı) akabinde Şehitlik Ziyareti Kur’an-Kerim tilaveti ve Dua
13.15 Öğle Namazı Sonrası Mevlid-i Şerif Okunması, her bir şehit anısına okunan (249) Hatm-i Şeriflerin Duası ve Yemek İkramı / İshakpaşa Camii
14.30 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı Fotoğraf ve Resim Sergisi / Kent Müzesi Sergi Salonu
19.45 Atatürk Anıtından Milli İrade Meydanına (Belediye önü) Mehter Eşliğinde “Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü”
20.30 Milli irade meydanında düzenlenecek törenlerin başlangıcı (Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Söylenmesi, Sela okunması, Ezan, Kuran-ı Kerim Tilaveti)
21.00 Mehter Konseri 
21.30 Protokol Konuşmaları (Belediye Başkanı-İlçe Kaymakamı)
22.00 Mahalli İlahi ve Ezgi Gruplarının Sahne Alması, şiir dinletileri, Dev Ekranda 15 Temmuz Video gösterimleri,
22.30 Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın hitapları (Tv Canlı Yayın Bağlantıları)
00.13 Tüm Camilerde Sela Okunması ve Sn. Cumhurbaşkanımızın Çağrısıyla Demokrasi Nöbetinin Başlaması ve dua
01.30 Teheccüd Namazı ve Programın Sonlandırılması

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<