banner359

19 Mayıs'a özel konser

20 Mayıs 2017 Cumartesi 14:45 2017-05-20 14:55:12
19 Mayıs'a özel konser

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına özel olarak gerçekleştirilen İnegöl Belediyesi tüm koroları ve halk dansları gösteri programında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Biz hep beraber güzeliz. Tek başına hiçbir şey ifade etmeyiz. Hepimiz birbirimizi tamamlayan unsurlarız. Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle köylüsüyle şehirlisiyle hiç fark etmez hepimiz biriz, beraberiz İnegöl’üz ve çok güçlü bir Türkiye’yiz” dedi.

İnegöl Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Tüm Korolar ve Halk Dansları Gösterisi özel programına ilçe kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Gülhan Şahin, Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Teşkilatı mensupları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

İnegöl’ün tüm güzelliklerinin sergilendiği gecede İnegöl Belediyesi Türk Müziği çatısı altındaki tüm korolar aynı sahnede yer aldı. Programda Şef Diler Yalaza yönetiminde Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Yücel Düzel yönetiminde Türk Halk Müziği Korosu, Şef Rıdvan Sayın yönetiminde Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Şef Cem Taşkıner yönetiminde Erkekler Tasavvuf Müziği Korosu ve İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu sahne aldı.

Tüm koroların aynı sahneyi paylaştığı bu özel gecede ilk olarak korolar Erkekler Tasavvuf Korosu şefi Cem Taşkıner’in yönetiminde birbirine bağlı “Dağlar ile Taşlar ile”, “Allahu Allah” ve “Sevdim Seni Mabuduma” adlı tasavvuf eserleri seslendirdi. Daha sonra korolar Türk Halk Müziği Gençlik Korosu şefi Rıdvan Sayın’ın yönetiminde izleyenlerin kulaklarının pasını silen “Derdimi Dökersem”, “Deniz Dalgasız Olmaz” ve “Müdür Beyin Yeşil Kürkü” adlı türküleri seslendirdi. İzleyenleri unutulmaz bir gece yaşatan tüm korolar daha sonra Türk Sanat Müziğinin en sevilen eserlerini icra ettiler. Türk Sanat Müziği Koro şefi Diler Yalaza’nın yönettiği korolar “Gölgesinde”, “Satı Kurdelem Sarı” ve “Seni Ben Unutmak” adlı eserleri seslendirdi.

Unutulmaz bir gecenin yaşandığı tüm korolar ve halk dansları özel programında İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan’ın okuduğu şiir izleyenler tarafından büyük alkış aldı.İzleyenleri duygulandıran şiir sonrası tüm korolar, Türk Halk Müziği Büyükler şefi Yücel Düzel’in yönetiminde birbirinden güzel türküler seslendirdi. “Beyaz Geyme”, “Garip Bir Kuştu”, “Bitlis’in Önü” ve Gel Gülüm Gel Canım adlı türkülere izleyenler de eşlik etti. Program da ayrıca şef Diler Yalaza yönetiminde Rıdvan Sayın, “Karadır Bu Bahtım” ve “Kesik Çayır” türkülerini, Cem Taşkıner, “Sonbahar Vurgunu” ve “Unuturum Diye Yorma” eserlerini ve son olarak Yücel Düzel de “Cahildim Dünya”nın ve “Hep Sen mi Ağladın” türkülerini seslendirdiler.

“19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”
İnegöl Belediyesinin muhteşem bir geceye imza attığı programda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Öncelikle böylesi anlamlı bir günde belediyemizin tüm koroları ve halk dansları ekibinin gösterilerini sunacağı gecemize teşrif eden tüm misafirlerimize hoş geldiniz demek istiyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. İnegöl’ün tüm güzelliklerini bu akşam görüyoruz. Belediye bünyesinde çalışmalarına devam eden çok değerli korolarımız var. Türk Sanat Müziği koromuz, Halk Müziği koromuz, Erkekler Tasavvuf Müziği Koromuz ve Türk Halk Müziği Gençlik Koromuz bizlere çok güzel bir gece yaşattılar. Ayrıca bu gece burada olmayan Kadınlar Tasavvuf Müziği Koromuz ile Çocuk Koromuz da güzel çalışmalara imza atıyor. Tabi ki Halk Dansları Ekibimizi de burada saymamız gerekiyor. Birazdan da bizlere güzel bir gösteri sunacaklar” şeklinde konuştu.

KÜLTÜR SANATTA GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORUZ
İnegöl’ün gerçekten kültür sanatta güzel bir konuma geldiğini belirten Aktaş, “İnşallah yapacağımız farklı çalışma ve projeler ile daha da güzel bir noktaya geleceğiz. Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimiz başta olmak üzere İnegöllü hemşerilerimizin kültürel ve sanat ile uğraşmaları adına birçok güzel mekan mevcut. Çok şükür halkımız bu mekanlardan en iyi şekilde istifade ediyor. Bu durum bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.”

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına özel olarak bu akşam bütün bu korolarımızı ve güzelliklerimizi bir araya getirerek siz değerli İnegöllü hemşerilerimizle buluşturmak istedik diyen Aktaş, “Bu soğuk geceyi icra ettikleri eserleri ile ısıttılar. Ayrıca bu gece okuduğu şiir ile gönüllerimizin pasını silen ilçe emniyet müdürümüz Sayın Şükrü Kaplan’a da sizlerden büyük bir alkış istiyorum. Kendisi rahatsızlığı dolayısıyla bir süredir aramızda bulunamıyordu. Kendisine sağlıklı, hayırlı uzun ömürler ve güzel vazifeler temenni ediyorum.”

BU VATANIN ASLİ BİR UNSURU OLDUĞUMUZU UNUTMAYALIM
Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik yapılan hamlelere lütfen ama lütfen itibar etmeyelim diyen Aktaş, “Hangi semtten, hangi yöreden, hangi muhitten, hangi etnik yapıya ait olursak olalım, hangi cemiyet, vakıf veya dernekten olursak olalım lütfen hepimizin birer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ve bu vatanın asli bir unsuru olduğumuzu lütfen ama lütfen unutmayalım.”

TEK BAŞINA HİÇBİR ŞEY İFADE ETMEYİZ
Biz hep beraber güzeliz vurgusu yapan Aktaş, “Tek başına hiçbir şey ifade etmeyiz. Hepimiz birbirimizi tamamlayan unsurlarız. Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle köylüsüyle şehirlisiyle hiç fark etmez hepimiz biriz, beraberiz İnegöl’üz ve çok güçlü bir Türkiye’yiz” dedi.

Aktaş son olarak, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı en samimi duygularımla tebrik ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyorum. Bu güzel programı icra eden tüm koro sanatçılarımıza, şeflerimize ve her şeyden önemlisi bu güzelliklerin mimarı olan sizlere tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyor hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

“HER DEFASINDA BİZE GİYDİRİLMEK İSTENEN ESARET GÖMLEĞİNİ YIRTIP ATTIK”
İlçe Kaymakamı Ali Akça ise, “Böylesi güzel bir gecede sizlerle birlikteyiz. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bugün 19 Mayıs. Bundan 98 yıl önce başlatılan o kutlu yürüyüş, 19 Mayıs 1919’da yakılan meşale neticesinde yürütülen onurlu mücadele bu aziz millete bu asil millete cumhuriyet idaresini hediye etmiştir. Aradan 98 yıl geçti. Bu 98 yıl içerisinde gerek iç ve gerek dış mihraklar bu asil millete birçok kez esaret gömleği giydirmeye çalışmıştır. Ama her defasında bu asil millet kendisine giydirilmeye çalışılan esaret gömleğini yırtıp atmıştır. En son örneğini hep beraber yaşadık.15 Temmuz hain kalkışmasında bu asil millet onurlu duruşunu bağımsızlığına özgürlüğüne meftun olduğunu tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Ben belediye başkanımıza konuşmasındaki birlik ve beraberlik vurgusundan dolayı teşekkür ediyorum. Başkanımızın kullandığı bir ifade var ki çok güzel. Biz hep beraber güzeliz. Çok yerinde bir ifade. Kendisini yürekten kutluyorum. Son olarak böyle güzel bir geceyi bizlere yaşatan değerli ses ve saz sanatçılarımıza teşekkürlerimi sunuyor, ilçe emniyet müdürümüze okuduğu muhteşem şiir için de teşekkürlerimi sunuyor, nice 19 Mayıslarda buluşma temennisiyle, hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum.

Konuşmaların ardından koro şefleri sahneye çıkarak birbirine bağlı eserler seslendirdi. “Dam Üstünde Çül Serer”, “Kalenin Burcu” eserlerinden sonra şefler birlikte “Yayla Çiçeğimsin Balım Yuvarlanda Gel Bana, Gelinimsin kızmışında Vurulacağım Sana” adlı İnegöl Türküsünü, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu eşliğinde seslendirdiler. Program Halk Dansları Topluluğunun sahnelediği oyun havası ile son buldu.

İnegöl Belediyesinin düzenlemiş olduğu bu dev gösteri izleyenler tarafından büyük bir beğeni ile izlenirken, program sonunda İlçe Kaymakamı Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş başta olmak üzere tüm protokol üyeleri sahneye çıkarak böylesi unutulmaz bir geceye imza atan tüm koro şeflerini, ses ve saz sanatçıları ile halk dansları ekibi üyelerini tek tek kutladılar.

Son Güncelleme: 20.05.2017 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<