banner359

2. Abdülhamit Han, vefatının 100. yıl dönümünde anıldı

12 Şubat 2018 Pazartesi 10:50 2018-02-12 11:00:08
2. Abdülhamit Han, vefatının 100. yıl dönümünde anıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve dünyanın dört bir tarafından hanedan üyelerinin yer aldığı Sultan 2.Abdülhamid Han’ın vefatının 100. yıl dönümü etkinliklerine İnegöl Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği katılım gösterdi.

7 ülkeden 40’a yakın hanedan üyesinin katılım gösterdiği ve gün boyu devam eden anma etkinliğe hanedanın davetlisi olarak katılan İnegöl Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği yöneticileri böylesi güzel ve anlamlı bir organizasyonun içerisinde olmanın gururunu yaşadılar.

Sultan Ahmet Camiinde sabah namazı ile başlayan anma etkinlikleri, sırasıyla Sultan 2. Abdülhamid Han’ın türbesini ziyaret, Topkapı Sarayı ziyareti ve hanedan üyelerinin buluştuğu kahvaltılı toplantı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın davetlisi olarak 2. Abdülhamid Han’ın son yıllarını geçirdiği ve hakka yürüdüğü Beylerbeyi Sarayını ziyaret ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hanedan üyelerini Yıldız Sarayında ağırlaması ile son buldu. 

SULTAN AHMET CAMİİNDE SABAH NAMAZI
İnegöl Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği kurucu başkanı Turgay Yazıcı ve dernek yöneticisi Serdar Sevinç’in hazır bulunduğu etkinlikler Sultanahmet Camii’nde kılınan Sabah Namazı ve ardından okunan mevlit ile başladı. Sultanahmet Camii’ndeki programa Sultan 2. Abdülhamid Han’ın torunları da katıldı.

TÜRBE ZİYARETİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ve Hamidiye AŞ’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte sabah namazı sonrasında vatandaşlara ve Sultan 2. Abdülhamid Han’ın torunlarına çorba, lokum ve Hamidiye su ikram edildi. Buradaki programın ardından tüm katılımcılar yürüyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Milyon TL harcanarak restorasyonu yapılan Sultan II.Mahmud, Sultan Abdülaziz ve Sultan II.Abdülhamid Han’ın türbesine geldi. Abdülhamid Han’ın yurt dışında yaşayan 7 farklı ülkeden 40’a yakın torunu türbede okunan Kur'an-ı Kerim’i dinledi ve dua etti. Okunan duaların ardından türbenin bahçesini doldurana vatandaşlara lokum ikram edildi. Vatandaşlar Sultan 2. Abdülhamid Han’ın torunlarına büyük ilgi gösterdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. İnegöl Abdülhamid Han Derneği yöneticileri de Sultan 2. Abdülhamid’in türbesini ziyaret ederek bol bol dua ettiler.

HANEDAN ÜYELERİ BURSA VE İNEGÖL’E GELECEK
Harun Osmanoğlu’nun kızı Nurhan Osmanoğlu’nun mihmandarlık yaptığı hanedan üyeleri dedelerinin 4 kıtayı yönettiği Topkapı Sarayını ziyaret ederek o ihtişamlı yılları yad etmenin mutluluğunu yaşadılar. Duygulu anların yaşandığı ziyarette kısa bir konuşma yapan Nurhan Osmanoğlu, dünyanın dört bir tarafından böylesine anlamlı bir günde bizleri yalnız bırakmayan tüm hanedan mensuplarına şükranlarını sundu. Bu birlik ve beraberliğin bozulmamasını ve her daim güçlü bir şekilde geleceğe bakılması gerektiğine vurgu yapan Osmanoğlu, “Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan İnegöl Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneğimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Kısa bir süre önce faaliyete başlasalar da isimlerine yakışır bir şekilde davrandıklarını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmekte. İnşallah derneğimiz vasıtasıyla hanedan üyelerini Payitahta başkentlik yapmış Bursa’da ve Kuruluş toprağı olan İnegöl’de misafir etmek istediğimizi de buradan özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

TBMM BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN’DAN SÜRPRİZ ZİYARET
Sultan 2.Abdülhamid’in son yıllarını geçirdiği ve hakka yürüdüğü yer olan Beylerbeyi Sarayında duygu dolu anlar yaşandı. Hanedan üyeleri Sultan 2. Abdülhamid’in vefat ettiği odayı görünce göz yaşlarına hakim olamadılar. Uzun uzun odayı inceleyen hanedan üyeleri Sultan 2. Abdülhamid Han için dua ettiler. Daha sonra Beylerbeyi sarayında hanedan üyelerine sürpriz yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 2. Abdülhamid Han’ın torunlarıyla sohbet etme imkanı buldu. Hanedan üyeleri ile tek tek ilgilenen Meclis Başkanı İsmail Kahraman “Abdülhamid Han’ı anlamak demek her şeyi anlamak demek olduğunu bugün bir kez daha yaşamanın idraki içindeyiz. Ulu hakanın vefatının 100. yıldönümünde, dünyanın dört bir tarafından gelen torunlarını burada ağırlamak ve onlara gecikmiş olunan itibarı vermek bizler için olmazsa olmaz konulardan biri. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve dirayeti ile ülkemizim daha güzel günlere geleceğine bir kuşkumuz yok.”

KAHRAMAN’DAN ABDÜLHAMİD DERNEĞİNE ÖVGÜ
Bu özel ziyarette İnegöl’den gelen Abdülhamid Han Derneğine yakın ilgi ve alaka gösteren Kahraman, “Sultan 2. Abdülhamid Han’ı en iyi şekilde anlatmak ve milli tarih şuurunu yeni nesillere en doğru şekilde aktarmak için meşakkatli bir yola çıkan bu gençlerimize Allah zeval vermesin. Böylesi güzel bir çalışmada bizlerin bir destek ve yardımı olursa her zaman yanlarındayız. Bu vesile ile tüm İnegöllü hemşerilerimize de en içten kalbi duygularımla selam ve saygılarımı yoluyorum” diye konuştu. 

CUMHURBAŞKANIMIZ HANEDANI YILDIZ SARAYINDA AĞIRLADI
Sultan 2. Abdülhamid Hanın vefatının 100. yıl dönümü etkinliklerinin son durağı Yıldız Sarayı oldu. 7 ülkeden 40’a yakın hanedan üyesi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yıldız Sarayında misafir edildi. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gece boyunca yakın ilgi ve alaka gösterdiği hanedan üyelerinin mutluluğu görülmeye değerdi.

“GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”
Ulu Hakan, cennet mekan Sultan 2. Abdülhamid’in vefatının 100. seneyi devriyesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tertiplediği ve hanedanın davetlisi olarak katılım gösterilen etkinlik hakkında konuşan İnegöl Abdülhamid Kültür ve Eğitim Derneği Kurucu Başkanı Turgay Yazıcı, “Kısa bir süre önce kurulan derneğimiz bildiğiniz üzere Sultan 2. Abdülhamid Hanın vefatının 100.  yıldönümünde Orhan Osmanoğlu ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün katılımlarıyla güzel bir etkinliğe imza attı. İnegöllü hemşerilerimiz bizleri bu özel ve anlamlı gecede yalnız bırakmadılar. Bugünde hanedanın davetlisi olarak İstanbul’a geldik. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tertiplediği ve dünyanın dört bir tarafından hanedan üyelerinin hazır bulunduğu böylesi bir etkinlikte bulunmak bizlere büyük bir gurur yaşattı. İnşallah derneğimiz devlet büyüklerimizin ve hanedanımızın desteği ile güzel çalışmalara imza atacak. Bu vesile ile bizleri ağırlayan başta Nurhan Osmanoğlu olmak üzere tüm İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 12.02.2018 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<