banner359

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

19 Eylül 2016 Pazartesi 17:55 2016-09-19 17:58:48
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

 2016-2017 eğitim öğretim yılı bugün başladı. 9 Haziran 2017 tarihine kadar devam edecek yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte İnegöl’de 53 bin öğrenci ders başı yaptı. İlköğretim Haftası İnegöl’de Atatürk Ortaokulunda hazırlanan programla kutlanırken, protokol üyeleri öğrencilerin ilk gün heyecanına ortak oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan İlköğretim Haftası etkinliğinde okul öğrencilerinden Tansu Cincan günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Ardından Okul Müdürü Fehmi Kabataş kısa bir selamlama konuşması yaptı.

138 OKULDA 53 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI
İlköğretim haftasına ilişkin şiirlerin de okunduğu programda Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican İnegöl eğitimini rakamlarla anlatan bir konuşma yaptı. 19 Eylül 2016 tarihinde başlayıp 9 Haziran 2017 tarihinde sona erecek olan 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrenci ve velilerle birlikte olmanın heyecanı ve gururunu yaşadıklarını kaydeden Bilican, “İlköğretim Haftası 93 yıldır ülkemizde anlamını arttırarak kutlanmaktadır. Bu eğitim öğretim yılı başında ilçemizde 115 resmi 23 özel olmak üzere toplam 138 okul ve kurumumuzda 53 bin civarında örgün eğitim ve 6 bin civarında da açık öğretim olmak üzere toplamda 59 bin civarında öğrencimiz ile 3 bin 500 civarındaki eğitimcimizle eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız. Öğrencilerimize 685 bin adet kitap dağıtımı yapılmıştır. Taşıma kapsamına dahil olan yerleşim yerlerinden toplam 2 bin 531 öğrencimizi 166 araçla okullarına taşıyacağız. Bu öğrencilerimize öğlen yemeği de vereceğiz” dedi.

5 YENİ OKUL EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLADI
Fatih Bilican, bu yıl İnegöl’de 2’si yeni devralınan olmak üzere 5 yeni okulun eğitim öğretime başladığını da sözlerine ekledi.

ÖNEMLİ OLAN VATANPERVER İNSANLAR YETİŞTİREBİLMEK
Belediye Başkanı Alinur Aktaş da programda öğrenci, veli ve öğretmenlere hitaben bir konuşma yaptı. 2016-2017 eğitim öğretim yılının öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Başkan Aktaş, “İnegöl’ümüzün eski okullarından biri olan Atatürk Ortaokulunda yapılan bu törenle de startı vermiş olacağız. Söylenecek çok şey var ama benin anne ve babalara tavsiyem; muhakkak ki istersiniz çocuğunuz okusun ve çok iyi yerlere gelsin. Ama bu memleketin sadece öğretmen ve mühendise ihtiyacı yok. Bu memleketin çiftçiye de ihtiyacı var, mobilyacıya da ihtiyacı var, farklı farklı mesleklerde çalışan işçiye de ihtiyacı var. Ne iş yaptığı önemli değil, önemli olan iyi, kaliteli, ahlaklı ve vatanperver insanlar yetiştirebilmek. Nihayetinde sizler de okula öncelikle bunun için gönderiyorsunuz. Dolayısıyla benim çok değerli öğretmenlerimize tavsiyem; çocuklara matematiği, fen bilgisini, hayat bilgisini öğretirken beraberinde hayatın gerçeklerini ve vatan millet sevgisini de öğretmen lazım” dedi.

“ÖĞRETMENLERİMİZDEN BEKLENTİM BUDUR”
15 Temmuz darbe girişimini eğitimlilerin planladığını ancak bu planları vatanperver esnafın, işçinin önlediğini vurgulayan Aktaş, “15 Temmuz’a sebep olanlar hep eğitimlilerdi. Ama buna engel olanlar tamircilerdi, terzilerdi, bakkallardı, manavlardı… Yani eğitimli insan olmak kadar ahlaklı ve kaliteli insan olmak, vatanperver insan olmak da önemli. Dolayısıyla değerli öğretmenlerimizden ve değerli velilerimizden bu başlıkla olaya bakmalarını hem bir Belediye Başkanı olarak hem de bir evladı üniversitede bir evladı ortaokulda olan veli olarak da beklentim ve isteğim budur” diye konuştu.

SİNANBEY’E MAHALLE KONAĞI MÜJDESİ
İnegöl Belediyesi’nin Atatürk Ortaokulu’nun da bulunduğu Sinanbey Mahallesinde yapacağı bazı düzenlemelere ilişkin bölge halkına bilgi veren Aktaş, şöyle konuştu: “Hemen karşımızda korumalı bir bina görüyorsunuz. Burada olduğumuz için bilgi vereyim. 431 m2 olan binanın 300 bin TL bedelle kamulaştırmasını yaptık. Fakat biliyorsunuz korumadaki binaları yıkmak veya hemen düzeltmek çok mümkün değil. Koruma kuruluna bir proje sunacağız bununla alakalı. Bir kısmı da yola gidecek ve yol da genişleyecek. Burada da bir mahalle konağımız olsun istiyoruz. İnşallah o bina da hem Atatürk Ortaokuluna hem de bu mahalleye hizmet eden yerlerden biri olur.”

Başkan Aktaş, konuşmasının sonunda İnegöl Belediyesi olarak eğitim kurumlarına yapılan desteklerden söz etti. Aktaş, “Biz eğitim kurumlarına gerçekten sıcak bakıyoruz. Türlü türlü destek ve katkılar… Biliyoruz ki geleceğimiz olan yavrularımız ne kadar iyi şartlarda ve ortamlarda eğitim görürlerse geleceğe o kadar iyi hazırlanırlar ve inşallah geleceğimiz çok daha aydınlık olur” ifadelerinde bulundu.

İLK GÜNKÜ HEYECANINIZI KAYBETMEYİN
Programda son konuşmayı ise Kaymakam Ali Akça yaptı. 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk ders zilinin çaldığını hatırlatan Akça, “Öğrencilerimiz heyecanlı, öğretmenlerimiz heyecanlı. En az öğrenci ve öğretmenlerimiz kadar heyecanlı olan kesim de velilerimiz. Sabah küçük kızımın okula gitmeden önceki hazırlığı ve heyecanına şahit olunca kendisine dedim ki; bu heyecanını hiç unutma ve kaybetme. İleride bu heyecanı özleyeceksin. Sevgili öğrenciler okulun ilk günündeki bu heyecanı hayatınız boyunca hatırlayın” dedi.

GAZİLİK VE ŞEHİTLİK BU TOPRAKLARIN TEMİNATIDIR
19 Eylül’ün aynı zamanda Gaziler Günü olduğunu da hatırlatan Akça, “Bugün aynı zamanda gaziler günü. Biliniz ki gazilik ve şehitlik, bu toprakların bir nevi teminatıdır. Bu aziz millet vatanı söz konusu olduğunda, bu aziz millet güzel dinimiz söz konusu olduğunda her şeyi bir kenara bırakır, vatanı için dini için namusu ve bayrağı için mücadele etmeyi kendisine bir vazife olarak görür. O mücadeleden sağ olarak dönerse adına gazi denir” diye konuştu.

FİKRİNİZ, İRFANINIZ, VİCDANINIZ HÜR OLSUN
Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Akça, “Uzun bir tatili geride bıraktık. Tatil sürecinde 15 Temmuz’da Türkiye’de çok kötü bir şey oldu. Bu memleketin istikbaline ve istiklaline kast edildi. Ucu dışarıda olan yerli işbirlikçilerle maalesef bu memleketin insanına, meclisine, evlatlarına, bu memleketin geleceğine kurşun sıkıldı, bombalar atıldı. Ama bu aziz milletin feraseti ve onurlu duruşu o kalkışmayı önlediği gibi içimizdeki o hainleri de ayıklayacak süreç başladı. Biliniz ki bu noktada değerli öğretmenlerimiz sizlerin omuzlarına ciddi bir sorumluluk binmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere yönelik söylediği bir cümle vardır; ey öğretmenler cumhuriyet sizden fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmenizi ister. Sevgili öğrenciler; hiç ama hiçbir zaman ne vicdanınıza, ne irfanınıza, ne geleceğinize ipotek koyan hiçbir anlayışa itibar etmeyin. Fikriniz de hür olsun, irfanınız da hür olsun, vicdanınız da hür olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan dans gösterileri ile müzik dinletisi davetlilere sunuldu. Öğrencilerin performansları alkış alırken, protokol üyeleri sınıfları da dolaşarak öğrencilere ders kitaplarını takdim etti. İlköğretim Haftası kutlamaları okul bahçesindeki ikramlarla son buldu.

Son Güncelleme: 19.09.2016 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<