banner359

2018-2019 eğitim öğretim yılı ücretli öğretmenlik başvuruları başladı

12 Temmuz 2018 Perşembe 12:10
2018-2019 eğitim öğretim yılı ücretli öğretmenlik başvuruları başladı

2018-2019 eğitim öğretim yılı ücretli öğretmenlik başvuruları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin + 5 bin olmak üzere 25 bin sözleşmeli öğretmen atamasını Eylül ayına kadar gerçekleştirecek. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlükleri önümüzdeki eğitim öğretim yılı için ücretli öğretmen alımı başvuruları için duyuru yayınlanmaya başladı.Ücretli öğretmenlik başvurularının e-devlet üzerinden yapılacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine Karar, Talim ve Terbiye Kurulu Kararı, Milli Eğitim Bakanlığı Norm Kadro Yönetmeliği, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Milli Eğitim Bakanlığı Okyul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünün 2011/43 sayılı Genelgesi, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ve Mezun Oldukları Yüksek Öğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esaslar çerçevesinde il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından her sene başında ücretli öğretmenlik başvurularıalınmakta olup geçen sene değişen sistemle birlikte başvurular e-devlet üzerinden alınmaktadır.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU

Ücretli Öğretmenlik görevlendirmeleri genellikle dönemlik yapılmakta olup 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının 1. dönem başvuruları 11 Haziran 2018 tarihinden itibaren e-devlet üzerinden adaylar tarafından yapılabilmektedir. Ayrıca dönem sonuna kadar ücretli öğretmenlik e-devlet başvuruları açık kalacak. Ücretli öğretmen olarak görev yapmak isteyen adaylar  e-devlet üzerinden başvuru yaptıktan sonra istenilen belgelerle birlikte ilgili milli eğitime başvuracaklar ve yaptıkları başvurularını doğrulayacaklar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<