banner359

''2023'e kadar uzatılsın''

21 Mart 2019 Perşembe 16:08
''2023'e kadar uzatılsın''

Mobilya, otomobil, konut, motosiklet, tapu harcı ve ticari araçlarda ÖTV ve KDV indirimlerinin süreleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla uzatıldı. Mobilyada yüzde 8 KDV, beyaz eşyada yüzde sıfır ÖTV’nin 30 Haziran 2019 tarihine kadar uzatılması, mobilyacıları sevindirdi.

Mobilya Dernekleri Federasyonu(MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, Cumhurbaşkanına teşekkür ederek, mobilya sektörünün büyümesi için KDV indiriminin 2023 yılına kadar sabitlenmesi gerektiğini söyledi. Güleç, KDV indirimiyle beraber satışlarda yüzde 30 oranında artış olacağını söyledi.

Konuyla alakalı açıklama yapan Mobilya Dernekleri Federasyonu(MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “Bizim beklediğimiz karardı. Çok teşekkürler. Mobilya da artış grafiğinin düşmemesi için önemliydi. Düğün mevsimi başladı. Tüketicinin daha uygun mobilya alabilmesi için güzel bir uygulama” dedi.

Güleç, “Mobilya ham maddeleriyle beraber ve özellikle yonga levha, MDF, süngerle beraber bu KDV indiriminin 2023’e kadar kalıcı olmasını istiyoruz. Hedeflerimiz var. İç pazarın daha dinamik olması lazım dünya pazarından pay almak için. Mobilya sektörünün başarısı var. Geleceği var olan bir sektör. Üretimin çoğunluğunu gelişmiş ülkeler yapıyor. Mobilyacılarımız inovasyon ve tasarımla katma değerli ürünler üretebilmelisiniz. Devletimiz iş adamlarının yanında olduğunu gösteriyor. Dünya pazarından büyük pay almamız gerekiyor” diye konuştu.

Tüketicilere uyarılarda bulunan Güleç, “Tüketicilerinden isteğimiz aldıkları ürünün faturasını istesinler. Böylelikle haksız rekabet ortadan kalkıyor. Maliyenin daha fazla vergi toplayabilmesi için fatura şart. Tüketici için büyük bir fırsat” ifadelerini kullandı.

Güleç, satışların da iyi gideceğini belirterek, “Düğün mevsimiyle beraber yüzde 30 oranında artış olur. İç pazar durgun. Bizim daha fazla ihracat yapmamız gerekiyor. Nisan, Mayıs Haziran ayları önemli. Çünkü giderlerimiz artıyor” dedi.

2-6 Nisan tarihleri arasında yapılacak MODEF fuarına da değinen Güleç, “Mobilya fuarımız önemli. İMOB çok başarılı geçti. Çin”e 30 firmayla gittik, Guanza fuarı da iyi geçti. İnegöl de çok başarılı geçecek. Türkiye mobilya sektörü iyi durumda. Biz çalıştıkça İnegöl’e daha fazla müşteri gelecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<