banner359

225 milyonluk proje 2023 yılında bitecek

13 Aralık 2021 Pazartesi 16:41
225 milyonluk proje 2023 yılında bitecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl’de yapılan 225 Milyon TL değerindeki altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yenice, Mesudiye, Hamidiye, Mahmudiye, Turgutalp Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesinin tamamı ve Süleymaniye Mahallesi ile Orhaniye Mahallesi’nin bir kısmının içme suyu hattı yenilenecek. Ayrıca yağmur suyu toplama hattı, isale hattı çalışmalarının da aynı anda yürütüldüğü çalışmaların 2023 yılına kadar bitirilmesi hedefleniyor. 
Altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, “2023 ile birlikte bu çalışmalar toparlanmış olacak. Bölge halkına verdiğimiz rahatsızlıktan özür diliyorum ama bittiğinde sorunlarında bitmiş olduğunu göreceğiz.” Dedi.
2023 YILINDA TAMAMLANMIŞ OLACAK; RAHATSIZLIK NEDENİYLE İLÇE HAKINDAN ÖZÜR DİLERİZ
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Belediye Başkan Yardımcıları ve AK Parti Yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu incelemenin ardından açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’ün batı girişinde bir süredir İnegöl halkını da rahatsız eden ama İnegöl için önemli olan çalışmayı yerinde inceliyoruz. Yolun açılması için çalışmanın son aşamalarındayız. Bildiğiniz gibi devam eden bu hat ile birlikte özellikle Süleymaniye Mahallesi başta olmak üzere çevre mahallelerde su baskınları önleyecek olan çok maliyetli önemli bir yatırımdı. Toplam 1650 metre yağmur suyu toplama hattı imalatı yapıldı. Bu çalışma ile birlikte Süleymaniye Altgeçidindeki su baskınlarının önüne geçmiş olacağız. Burası 1 hafta içinde toparlanacak ve trafik açılmış olacak. İnegöl’de içme suyu hattı içinde çalışıyoruz kanalizasyon ile alakalı ihale aşamasındayız alt yapı ile alakalı arzu ettiğimiz ortamı yakalamış olacağız. İçme suyu ile alakalı yaptığımız çalışmalarda eski çıkan borulara baktığımızda ne kadar sağlıksız ne kadar kayıp kaçak olduğunu net görüyoruz. Çalışmaların bittiği bölgede ciddi kalite ve su artışı gözlemlenmekte. 2023 ile birlikte bu çalışmalar toparlanmış olacak. Bölge halkına verdiğimiz rahatsızlıktan özür diliyorum ama bittiğinde sorunlarında bitmiş olduğunu göreceğiz. Alt yapı çalışmaları her zaman zordur ve maliyetlidir. Belediyelerin çok tercih ettiği bir şey değildir ama şehrinde olmazsa olmazıdır. Bildiğiniz gibi burada geçen yıl çok kıymetli genel başkan yardımcımız Efkan Ala beyin katılımı ile temel atmıştık. Biz bu ihaleyi Mart 2020’de yapmıştık fakat pandemi nedeni ile geç başlamak zorunda kaldık. Geldiğimiz noktada ciddi mesafe aldık. Yapılan çalışmalardan dolayı İnegöl’ün farklı mahallelerinde sıkıntılar sorunlar yaşandı. İnsanlarımız üzüldü ama şükürler olsun ciddi mesafeler aldık.” Dedi.
ÇALIŞMALAR SONA GELDİ
Başkan Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şuana kadar 160 kilometre şebeke hattı 18 kilometre isale hattı imalatı tamamlandı. Yaklaşık 45 kilometre şebeke hattı 9 kilometrede isale hattımız kaldı. Yeniceköy mahallesinde 2 bin metreküplük 2 su deposu yapıyoruz. Yapılan çalışmaların %65’indeyiz. Kalan %35’lik kısmının Eylül 2022 tarihinde bitirmek istiyoruz.   Yapılan bu çalışmalar sayesinde Yenice, Mesudiye, Hamidiye, Mahmudiye, Turgutalp Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesinin tamamı ve Süleymaniye Mahallesi ile Orhaniye Mahallesi’nin bir kısmını içme suyu şebeke hattı tamamen yenilenmiş olacak.  Dövizin bu seviyede kalırsa toplamda 225 milyonluk bir çalışma tamamlanmış olacak. Biz bu ihaleyi ilk yaptığımızda bu rakam çok daha düşük noktalarda idi.  Bir taraftan da kanalizasyon ve atık su ile alakalı da ihale aşamasındayız. Hemen akabinde o çalışma devreye girecek. 2022’nin sonundan itibaren artık toparlayıp asfaltlarımızı dökeceğiz ve bu sorun ve sıkıntıyı bitirmek istiyoruz.”.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<