banner359

23 Nisan Onlarla Güzel

22 Nisan 2018 Pazar 13:24 2018-04-22 14:00:57
23 Nisan Onlarla Güzel

İnegöl Belediyesi bünyesinde yıl boyunca eğitim gören halk dansları minikler, çocuk gitar, çocuk korosu, çocuk sanat atölyesi ve drama kursu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen gösteride hünerlerini sergiledi.

Dünyada ilk ve tek çocuklara armağan edilmiş bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, İnegöl’de tüm hızıyla sürüyor. Etkinlikler kapsamında İnegöl Belediyesi, tamamı çocuklardan oluşan farklı alanlardaki gösterilerin yer aldığı Çocuk ve Sanat Etkinlikleri Programı düzenledi.

 Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen gösteride, İnegöl Belediyesi bünyesinde yıl boyunca eğitim gören halk dansları minikler, çocuk gitar, çocuk korosu, çocuk sanat atölyesi ve drama kursu öğrencileri sahne aldı. Programı Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin’de takip ederken, salon minik sanatçıların aileleri ve yakınlarıyla doldu taştı. Gösterilerde ise büyük yürekli minik sanatçılar sergiledikleri performanslarıyla tam not aldı.

MİNİKLERDEN BÜYÜK GÖSTERİ
İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği çocuk gitar kursu kursiyerlerinin eğitmenleri nezaretinde sunduğu gösteri ile başladı. Gitarı başarıyla çalmalarının yanı sıra seslendirdikleri çocuk şarkılarıyla da alkış toplayan gitar kursu öğrencileri, aileleri başta olmak üzere salondaki herkese büyük coşku yaşattı. Çocuk gitar kursu kursiyerlerinin gösterisinin ardından ise çocuk korosu sahneye çıktı. Türk Sanat Müziği eserleri seslendiren minikler performanslarıyla alkış toplarken, konser kıyafeti olarak Türk Bayraklı tişörtler seçmeleriyle de gururlandırdılar. Drama kursu öğrencilerinin gösterileri ve İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun gösterilerinin de yer aldığı programda, ayrıca çocuk sanat atölyesi öğrencisi minikler fuaye bölümünde konukların dikkatli bakışları arasında resim yeteneklerini de sergiledi. Çizimleriyle usta ressamlara taş çıkaran miniklerin eserleri, ilgiyle izlendi.

ÇOCUKLAR İÇİN TİTİZLİKLE ÇALIŞIYORUZ
Program sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin sahneye çıkarak günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. “Her şey çocuklarımız için” diyerek konuşmasına başlayan Şahin, “Belediyemizde pek çok etkinlik var, her yaşa hitap etmeye çalışıyoruz. Ama en çok önemsediğimiz, en çok titizlikle araştırarak seçtiğimiz gruplar çocuklarımız için yapılıyor. Az önce atölye çalışmalarını da izledim. Çocuklarımızın yeteneklerini canlı olarak görme imkanı bulduk. Tüm o eserleri çocuklarımızın kendilerinin yaptığını gördük” dedi.

Konuşmasında çocuklara ve ailelerine de seslenen Şahin, “Çocuklar siz çok önemli ve özelsiniz. O kadar özelsiniz ki dünyada ve tek olarak bizim ülkemizde çocuklara bir bayram hediye edilmiş. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı da bu vesileyle kutluyorum. İstedik ki çocuklarımızla ve ailelerimizle bu bayramı kutlayalım, güzel bir etkinlik yapalım. Bunlar sadece küçük gruplar, bunun gibi birçok grubumuz var. Başarılı performanslarından dolayı çocuklarımızı kutluyorum. Anne ve babalara da çok teşekkür ediyorum. Bizlere güvenip çocuklarını emanet ediyorlar. Çocuklarını ellerinden tutup buraya getiriyorlar. Ama bunların hepsinin mükafatını inşallah hep birlikte alacağız” diye konuştu.

Konuşma sonrası program, gösterilerde yer alan öğrencilerin toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Son Güncelleme: 22.04.2018 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<