banner359

4 Önemli Proje

.

25 Şubat 2015 Çarşamba 10:33 2015-02-25 10:35:27
4 Önemli Proje
 Dün, Belediye Başkanı Alinur Aktaş Başkanlığında gerçekleştirilen İnegöl Belediyesi Encümen Toplantısında, İnegöl için önemli olan dört proje görüşüldü.
Cumartesi Pazarı, İnegölspor Tesisleri Çevresi Kentsel Tasarım Projesi, Huzurevi, Kültür Sanat ve Kongre Merkezi ile Belediye Önü Kavşak düzenlemesi hakkında yapılan taslak projeler masaya yatırıldı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş Başkanlığında toplanan Belediye Encümen toplantısında üyelere yapılan projeler hakkında bilgi verildi. Aktaş, “Encümen üyelerimizle beraber ilgili firmalardan yapılmış projelerle alakalı bilgilendirme alıyoruz. Bugün özellikle İnegöl Belediyemizin bu yıl hayata geçireceği dört önemli projeyle ilgili gelinen son durum hakkında bilgi alıp, bizlerde eksik veya üzerinde biraz daha çalışılması gereken bölümlerle ilgili fikirlerimizi belirtiyoruz. En kısa zamanda projeler hakkında son durumu gelip hem kamuoyu ile paylaşacağız hem de inşallah birer birer temel atma programlarını da gerçekleştireceğiz” dedi.

Hastanenin yeni yerinde hizmet vermeye başlamasıyla özellikle Cumartesi Pazarı ve çevresi ile İnegölspor Tesislerinin olduğu alanda çok özel ve heyecan uyandıran bir proje hazırladıklarını belirten Başkan Aktaş, “Bunlardan birincisi İnegöl Spor Tesislerinin kurulduğu alan. Burada hem yeni bir meydan oluşturmak hem semt pazarı ihtiyacını karşılamak hem de beraberinde hastaneden ve çevreden doğan otopark ihtiyacını gidermek adına bir Kentsel Tasarım Projesi hazırladık. Çok özel bir proje ve yakın zamanda kamuoyu ile de detaylarını da paylaşacağız” dedi.

Projede artık sona doğru gelindiğini ifade eden Aktaş, “Bugün projeyi çizen danışman firmamız bize sunumlarını gerçekleştirdiler ve inşallah bununla beraberde biz sona doğru, hedefe doğru gidip bu projeyi hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

Encümen toplantısında değerlendirilen diğer proje çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Aktaş, “Bugün görüştüğümüz ve tartıştığımız ikinci proje belediye önü kavşak düzenlemesi, üçüncü projemiz ise artık ihtiyaca cevap vermekte zorlanan Huzurevi’mizle alakalı. Mevcut Huzurevimiz artık 42 yıllık bir yapı. İhtiyaca cevap vermekte zorlanan zaten artık ekonomik olarak ta ömrünü tamamlamış bir bina. Bunun yerine yeni ve modern bir Huzurevi, Aşevi binamızın bir hayırsever vatandaşımız marifetiyle hayat bulmasıyla alakalı ön çalışmasını gerçekleştirdik” derken, Huzurevi-Aşevi yapmak isteyen bir hayırsever olduğunu belirtti. Encümen Toplantısında Huzurevi Binasının yer tahsisi için Encümen Üyelerinden oluşan bir komisyonda oluşturuldu.

Encümende görüşülen son proje çalışmasının ise, Kültür Sanat ve Kongre Merkezi ile alakalı olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Artık biliyorsunuz Kültür Sarayımız da ekonomik ömrünü tamamladı. İlgililere buranın boşaltılmasıyla ilgili tebligatlar yapıldı. İnşallah çarşı merkezinde yer alan bu binayı bu sene yıkacağız. Burası meydan olarak düzenlenecek ve çarşı içine de çok güzel bir meydan kazandıracağız. Yeni Kültür Sanat ve Kongre Merkezimizle alakalı projenin de son aşamasına geldik. İnşallah bütün projelerimiz yakında bitecek, takriben Nisan ayı gibi projeleri biz kamuoyuyla paylaşacağız. İnşallah bu yılın ikinci yarısı itibariyle de hepsinin de startını vermek istiyoruz. Ben bu vesile ile çok değerli encümen üyelerimize, Etüt Proje Müdürlüğümüze huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 25.02.2015 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<