banner359

550 milyon lira tahsilat

27 Şubat 2018 Salı 09:49
550 milyon lira tahsilat

Vergi bilincini artırmak ve vergiyi düzenli olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması amacıyla her yıl kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri başladı. İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş, beraberindeki personeli ile birlikte Kaymakam Ali Akça´yı makamında ziyaret etti.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ziyarette konuşan İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş, “Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlamaktadır. Devletin güçlenmesi ile toplumda oluşacak vergi bilinci arasında doğru orantılı bir ilişki vardır. Toplumda vergi bilinci ne kadar artırılırsa, devletin gücü ve devletin sağlayacağı imkanlarda o oranda artmış olacaktır. Gelir idaresi, vergilendirme işlemlerini mükellef gözüyle bakabilen, sürekli değişen, mükellef ihtiyaçlarına cevap verebilen, vergile gönüllü uyumu teşvik eden bir anlayışın hakim olduğu idaredir. Dünyada yaşanan ekonomik kriz ve komşu ülkelerdeki savaşın hüküm sürdüğü bir dönemde, 2017 takvim yılında 850 milyon lira vergi gelirleri tahakkuku gerçekleşmiş olup, 550 milyon 421 bin lira tahsil edilmiştir. Vergisi ve ilgisi ile ülkemize katkı sağlayan, topluma sunulan hizmetlerde payı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

İNEGÖL MODEL BİR ŞEHİRDİR

Ziyaretten dolayı teşekkür eden Kaymakam Ali Akça ise, “Vergi Dairesi Müdürümüz ile zaman zaman vergi bilinciyle alakalı görüşmeler yaparız. Tahakkuk ve tahsilat oranları bizim Kaymakamlık olarak önemsediğimiz oranlardır. Bu konuda Vergi Dairesi çalışanlarınca gösterilen performans kadar, vergi mükelleflerimizin vergiye yaklaşımları da çok önemlidir. Vergi verme, devlete gerekli ödeme noktasında vergi mükelleflerinin yaklaşımları çok önemli. İnegöl´deki vergi mükellefleri, vergi dairesinin koyduğu hedeflerin gerçekleştirilmesinde, başarının yakalanmasındaki en önemli aktörlerdir. Bu noktada mükelleflerimiz sorumluluklarını yerine getirmişlerdir. İnegöl´ü model ekonomik şehir olma yönünden önemsiyoruz. Vergi yönünden de İnegöl model bir şehirdir. Mükelleflerimiz tahakkukun ve tahsilatın gerçekleşmesi noktasında özverili yaklaşmışlardır. Mükelleflerimizi tebrik ediyorum. Allah kazançlarını artırsın. Örgütlü toplumlar, dünya milletler ailesi içerisinde başat rol oynarlar. Dolayısıyla dünya milletler ailesi içerisinde başat rol oynayabilmesi için vergi mükelleflerimizin vergiye yaklaşımları önemlidir. Biz İnegöl´den sorumluyuz. İnegöl´de mal ve hizmet üreten, satan mükelleflerimiz, kazandıklarının karşılığını vergi olarak da devletine vermektedirler. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum” diye konuştu.

Akça, ayrıca TSK´nın yurtiçinde ve yurtdışında Türkiye´yi terör unsurlarına karşı savunması ve dünyada mazlumlara Türkiye Cumhuriyet Devletinin el uzatabilmesi, onlara kol kanat gerebilmesi için vatandaşların vergilerini düzenli olarak ödemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Ertaş, Akça´ya ziyaretin anısına çiçek takdim etti. 

Anahtar Kelimeler:
InegölVergiDairesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<