banner359

6 yıl süren kanseri yenip işyeri açtı 

08 Mart 2021 Pazartesi 14:28 2021-03-08 17:33:47
6 yıl süren kanseri yenip işyeri açtı 

İnegöl'de 6 yıl önce yakalandığı göğüs kanserini yenen Rivayet Düzenli(53), hem eğitimini sürdürdü hemde terzi işyerini kadınlar gününde hizmete açtı.
2015 yılında İnegöl Devlet Hastanesine kontrole giden Rivayet Düzenli(53), göğüs kanseri olduğunu öğrenince dünya başına yıkıldı. Ailesininde desteği ile Uludağ üniversitesinde tedavisi başlayan Düzenli, 6 yıl süren mücadele sonucunda kanseri yendi. Hayata tutunan Düzenli, hiç okuyamadığı ilkokuldan başlayarak, liseyi bu yıl itibariyle tamamladı. Üniversite eğitimi için sınava başvuran Düzenli, kadınlar gününde moral ve motivasyonunu sağlayacak olan terzi işyerini açtı.
2 oğlu polis ve jandarma olan Düzenli, kadınlar isterse herşeyi başaracağını söyledi. 
Rivayet Düzenli, "53 yaşındayım. Kanser hastalığı geçirdim ama atlattım şu anda iyiyim.  Kadınlar gerçekten de her şeyi yapar.  6 yıllık bir tedavi sürecim oldu. Daha sonra hastalığımı yendim. Ailem bu süreçte çok destek oldu. Bu dükkan benim için bir moral kaynağı oldu. Liseyi bitirdim üniversiteye de kaydımı yaptırdım seneye inşallah üniversiteliyim.  Bu iş yerinde dikiş , tamir, nevresim yani genel olarak terzilik yapıyorum. Çocuklarım küçük olduğu için onların eğitimi benim için çok önemliydi.  Baktım ki çocuklarla ilgilenemiyorum bende işi bıraktım kendime bir iş yeri kurdum.  Hem ilgileneyim çocuklarla hem de evde bir şeyler yapayım istedim. Çocuklar büyüdü meslek sahibi oldu. Biri teğmen biri polis oldu. Sonra ben boş kaldım ve kendime dükkan açtım. İşlerimi resmileştirdim ve güzel bir dükkan açtım.
Eşi Taner Düzenli ise, "Ağır bir hastalık geçirdi.  Kalfalık ve ustalık belgeleri vardı.  Kendini toparlayınca önce liseyi okumaya başladı. Şimdi  iş yeri açtı. Bu işin hem maddi hem manevi faydası var. Üretime ve bütçemize katkıda bulunacak.  Bu çok güzel bir şey. Tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum, kadınlar isterse her şeyi başarabilir." dedi.
Belediye Başkanı Alper Taban ise, kadınların istediği her işi başarabileceklerini söyleyerek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Son Güncelleme: 08.03.2021 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<