banner359

62 yaşında okumayı öğrendi

20 Aralık 2021 Pazartesi 11:00
62 yaşında okumayı öğrendi

İnegöl'de 62 yaşındaki yüzde 50 işitme ve görme engelli adam, her gün gittiği kıraathanede okumayı öğrendi. 
İşitme ve görme engelli Yahya kahraman(62), Osmaniye mahallesinde faaliyet gösteren kıraathanede, işletme sahibi ve müşterilerin desteği ile okumayı öğrendi. Kitaplar ve gazeteler üzerinde yapılan eğitimde 5 ayda okumayı söktü. İşletme sahibi Abdullah Kaldırım'ın neredeyse her gün ilgilendiği Kahraman, gazeteler üzerindeki haber yazılarında alfabeyi öğrendi. Alfabeyi öğrenen Kahraman, kısa sürede okumayı söktü. Yakında ise yazmayı öğrenecek. 
Açıklama yapan işletme sahibi Abdullah Kaldırım, "Yahya amcayı yıllardan beri tanıyorum. Tanıştığımızdan beri kahveye geliyor oturuyoruz konuşuyoruz sohbet ediyoruz okuma yazması olmadığı için okuma yazmasını geliştiriyoruz. işitme ve görme kısmen engelli zorda olsa bizi görüp söylediklerimizi duyabiliyor bunları geliştirmek için yahya amcayla burada ilgileniyoruz konuşuyoruz sadece yahya değil onun gibi birsürü kişi daha var burada. Bizim kütüphanemiz var burada kitap okumak isteyen veya gazete okumak isteyen güncel olayları takip etmek isteyenler oturuyorlar. Burası çok eski bir kahve İnegöl’ün çok eski bi kahvesi burayı alalı 20 sene oldu. 20 senedir buradayız insanları çok iyi tanıyoruz esnafı çok iyi tanıyoruz. Esnaf’a yönelik de hizmetlerimiz var. Okumanın yaşı yok." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şeker abi 2021-12-20 11:15:45

Yahya agabeyde müthiş hafıza var 25 sene önce tanıştık adımı soyadımı sordu rahmetli amcamın adını söyledi neyin oluyor amcam dedim başladı ağlamaya cok güzel ezan okurdu bizi doyururdu dedi

<