banner359

64 bin öğrenci tatilde

14 Haziran 2019 Cuma 16:32
64 bin öğrenci tatilde

2018-2019 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi. İnegöl’de son zilin çalmasıyla birlikte 64 bin öğrenci karne sevinci yaşarken, Kaymakam Şükrü Görücü ve Belediye Başkanı Alper Taban, Yenice Ömer Osman Çağlayan İlkokulunda öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

2018-2019 eğitim öğretim yılının bugün itibariyle sona ermesiyle birlikte Türkiye genelinde yaklaşık 20 milyon, İnegöl’de ise 64 bin 303 öğrenci karne heyecanı ve tatil sevinci yaşadı. İnegöl’de her dönem sonu farklı kırsal mahallelerde düzenlenen karne dağıtım törenleri, bugün Yenice Ömer Osman Çağlayan İlkokulunda gerçekleştirildi. Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferruh Mağden, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ile Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

64 BİN 303 ÖĞRENCİ, 3 BİN 875 EĞİTİMCİ
Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen karne töreni, okul müzesinin açılışıyla başladı. Ardından çok amaçlı salonda İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun okunmasıyla devam etti. Okul idarecilerinin açılış konuşmasıyla başlayan törende, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican da günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Bilican, “17 Eylül 2018 tarihinde başlayan 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılını 14 Haziran 2019 Cuma günü itibariyle tamamlayarak, öğrencilerimiz bugün öğretmenlerimiz ise ay sonu itibariyle Yaz tatiline girmiş bulunuyorlar. İlçemizde 4 bin 412 öğrenci okul öncesi, 18 bin 217 öğrenci ilkokul, 18 bin 656 öğrenci ortaokul ve 14 bin 253 öğrenci ise lise olmak üzere örgün öğretimde toplam 55 bin 790 öğrencimiz bugün karne heyecanı yaşamaktadır. İlçemizde toplamda Açık öğretimdeki 8 bin 513 öğrencimizle birlikte 64 bin 303 öğrencimiz bulunmaktadır. Eğitimci sayımız ise 3 bin 875” dedi.

BAŞARILI OLMAK GAYRETE BAĞLIDIR
Belediye Başkanı Alper Taban ise “Her şey zamanında güzeldir. Belediye başkanlığı görevini devraldıktan sonra ilk farkına vardığım kendi eksikliklerim. Bunları gidermek için çalışma başlattım. Lütfen bulunduğunuz ortamın kıymetini bilin, gayret edin. Faydalı bireyler yetiştirmek durumundayız. Sizler de gelecekte kendinize, milletimize faydalı olursunuz. Karne sadece bir sonuçtur. Başarılı olmak gayrete bağladır. Gayret ettiğiniz de başarıya ulaşacağınızdan eminim. İyi tatiller” diye konuştu.

KIYASLAMA YAPMAYIN
Son olarak bir konuşma yapan Kaymakam Şükrü Görücü de “Öğrencilerimiz tatili çoktan hak ettiler. Yarınki sınavlar çok daha önemli. Çocuklarımızın gelecekleri o sınavlara bağlı. Başarılar dileriz. Hemşerilerimize sınava giren öğrenciler için ses çıkartarak rahatsız etmeyelim. Çocuklarımız bu gün karnelerini aldılar. Başarılı olan da var, olmayanda. Eğer çocuk başarılıysa velinin de payı var. Başarısızlıkta da velinin payı var. Tavsiyem; çocuklarınızı başkalarının çocuklarıyla kıyaslamayın” dedi.

Konuşmaların ardından özel çocuklar, koro halinde birbirinden güzel parçalar seslendirdiler. Program, protokol üyeleri tarafından öğrencilere karne ve İnegöl Belediyesi tarafından hazırlanan hediyelerin dağıtılması ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<