7 Aylık Ali Resul hayata tutunmayı bekliyor

21 Aralık 2017 Perşembe 16:28 2017-12-21 16:55:23
7 Aylık Ali Resul hayata tutunmayı bekliyor

İlimdar Nacibov ve Nurana Nacibova'nın 7 aylık minik çocuğu Ali Resul Nacibov, İnegöllü vatandaşlardan yardım bekliyor. Kalbinde delik bulunan ve solunum yollarında sıkıntı yaşayan minik Ali Resul'ün ailesinin maddi durumlarının olmaması işleri daha da zorlaştırıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan minik Ali Resul'ün annesi Nurana Nacibova, İnegöllü yardımseverlere seslenerek, "Benim çocuğum yaşamak için uğraşıyor, çok güçlü. Doktorlar bunu söylüyor. İnegöllü yardımsever vatandaşlar yardım konusunda bize destek verirlerse, çocuğumuz hayata döner. Yani bir evlat anneye verirler" dedi.

Yenice Mahallesi Molla Mansur Çıkması No: 8 Kat: 2'de ikamet eden Ahıskalı Ailenin minik çocuğu Ali Resul, İnegöllü yardımseverlerden destek bekliyor.

banner380

MADDİ DURUMLARI YOK
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Anne Nurana Nacibova, "2 Yıl önce Azerbaycan'dan buraya geldik. Orada maddi durumumuz iyi değildi. Toparlanmak için geldik. Çocuğumuz dünyaya geldi. Ali Resul 7 aylık. Onun sağlığında sıkıntı olunca toparlanmak yerine iyice geriye gittik. Çocuk doğdu, hemen Dörtçelik Hastanesi'ne sevk ettiler. Orada 1.5 ay yattı çocuk ve 40 bin TL para çıkardılar önümüze. Bu parayı ödeyemedik. Sonrasında çocuğumuzun eve çıkması için aletler lazımdı. Onu da almak için 6 bin TL istediler. Borcumuzu taksite böldük. Aylık olarak oraya para ödüyoruz. Çocuğumuz eve geldi ve sürekli kontrollere gidiyoruz. Kontrollerde önce Şevket Yılmaz Hastanesi'ne kontrollere gidiyorduk, orada daha uygundu fiyatlar. Şimdi Üniversite'ye gidiyoruz kontrollere. Çünkü çocuk olduğu için başka yerler kaldıramıyor. Orada da her gittiğim zaman 700, 600, 500 TL kontrollerde para veriyoruz" dedi.

ÖZEL MAMA İLE BESLENİYOR
Çocuklarının özel mama kullandığını belirten Necibova, "Çocuğumuz özel mama yiyor. Aylık mama masrafı 900 TL. Bunun yanında ilaçları var. Bir de anjiyo olacak. Anjiyo için 8 bin TL istediler. Medikala bağlı bazı malzemeler almak gerekiyor. Çünkü hastane bunu karşılamıyor. Kendimiz alacağız. Günlük yatma parası var" şeklinde konuştu.

RİSKLİ AMELİYATLAR
Ocak ayında minik Resul'ün ameliyat olacağını belirten anne Necibova, "Ocak ayının 4'ünde çocuğumuz ameliyat olacak. Sonrasında da paraya ihtiyacımız var. Çocukta morarmalar var. Doktorlar eğer tedavi olmazsa çocuğun ölme riski %80 diyorlar. Mutlaka yapılması lazım. Çocuğumuzun nefes alma sıkıntısı var. Kalbinde delik var 10 milimetre kadar. 2 Tane pompa olması gerekiyor kalpte. Biri temiz kan için, biri kirli kan için. Kirli kan için olan pompa daha büyük. Bu nedenle çocuk bazen nefes alamıyor. Damarlar ters çıkmış. İki damarında da tıkanıklık var. Bu ameliyattan sonra, riskli bir ameliyatımız daha var. Kalpteki deliği kapatmak için. O ameliyat da burada yapılamazsa, İstanbul- Ankara gibi yerlere gönderebilirler" dedi.

KİRA ELEKTRİK VE SU ÜCRETLERİNİ ÖDEYEMEDİLER
Maddi durumları olmadığı için kira, elektrik ve su giderlerini karşılayamadıklarını söyleyen Necibova, "8-10 bin TL evimizin kirasını ödeyemedik. Suyumuzda mühür vardı, elektrik faturalarını da ödeyemedik" dedi.

İNEGÖLLÜLERDEN YARDIM BEKLİYOR
İnegöllü yardımseverlere seslenen Necibova, "Çocuğumu hayata döndürsünler. Bir anneyi sevindirsinler. Benim çocuğum yaşamak için uğraşıyor, çok güçlü. Doktorlar bunu söylüyor. İnegöllü yardımsever vatandaşlar yardım konusunda bize destek verirlerse, çocuğumuz hayata döner. Yani bir evlat anneye verirler" dedi.

70 BİN TL'YE İHTİYAÇ VAR
Anne Necibova son olarak, hastane masrafları, kira, ve ameliyatların toplam masrafının 70 bin TL civarında olduğunu ifade etti.

Son Güncelleme: 21.12.2017 16:55
Anahtar Kelimeler:
Inegöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<