banner359

7 kadına mezar olan otobüsün şoförü tutuklandı

19 Temmuz 2017 Çarşamba 16:26 2017-07-19 16:32:47
7 kadına mezar olan otobüsün şoförü tutuklandı

 Türk Metal Sendikası üyesi kadın işçilerin bulunduğu otobüsün İnegöl´de devrilmesi sonucu 7 kadın işçinin ölümüne 39´unun da yaralanmasına neden olan 55 yaşındaki Mehmet Tüzün´ün  yargılanmasına başlanıldı. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde başlanan davanın ilk duruşmasında 21 otobüsteki yolcu mağdur olarak dinlenildi. Tekerlekli sandalya ile duruşması salonuna getirilen otobüs şoförü, mahkemece tutuklanarak tekerlekli sandalye ile cezaevine gönderildi.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İnegöl´de 7 Mart günü, Dünya Emekçi Kadınlar Günü´nde düzenlenecek olan Kadın İşçileri 22´nci Büyük Kurultayı´na katılmak üzere Ankara´ya giden Türk Metal Sendikası 1 No´lu Şube üyesi kadın işçileri taşıyan 4 otobüsten biri olan Mehmet Tüzün´ün kullandığı 16 KT 064 plakalı otobüs,  İnegöl -Bozüyük ilçeleri arasındaki Osmaniye Köyü Mezitler Mevkii´nde  kontrolden çıkıp devrilmişti.  Kazada, otobüste bulunan kadınlardan Leyla Çiçek, Meyse Keskin, Özlem İnan, Fatma Hacıoğulları, Güleydan Sezer, Elvan Mutlu ve Leyla Yalçın isimli kadın işçiler yaşamlarını yitirirken aralarında sürücü Tüzün´ün de bulunduğu 39 kişi yaralanmıştı.

SERBEST KALMIŞTI

Muradiye Devlet Hastanesindeki tedavinin ardından İnegöl´de adliyeye sevk edilen otobüs şoförü Mehmet Tüzün, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

DAVA GÜNÜ

Taksirle ölüme sebebiyet veren otobüs şoförünün İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı. İlk duruşma da otobüste bulunan 21 müşteki ile sanık otobüs şoförü savunma yaptılar.

DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİM

Savunma yapan sanık otobüs şoförü Mehmet Tüzün, “Sol şeritte geriden gelen Tır´ın arkasından sollamaya geçtim. Sollama anında torbidonun üzerinde bulunan kahve kutusu devrildi. Ben onları topluyordum. Hostes yerine oturan bayan da dökülen kahveleri toplamaya başladı. o sırada ön cama ser bir cisim geldi, ne olduğunu göremedim. Direksiyon hakimiyetini kaybettim. Kaza meydana geldi” dedi.

ÖLEN EŞİ İÇİN AĞIR CEZA İSTEDİ

Müşteki kaza da ölen Leyla Çiçek´in eşi Alper Çiçek´de konuştu. Alper Çiçek, şoförün en ağır şekilde ceza almasını istedi.

Kazada hayatını kaybeden Özlem İnan´ın eşi Cömert İnan ise, “7 evladı annesinden ayırdı. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Kazadan yaralı olarak kurtulan müşteki Ceylan Çakmak ise, “Kazada ölen Elvan Mutlu ile yan yana oturuyorduk. Kazanın ardından psikolojik tedavi görmeye başladım. Cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

ARKADAŞLARIMIN UZUVLARINI KOPARKEN GÖRDÜM

Kaza da yaralı olarak kurtulan müşteki Hacer Göksu´da “Kaza sırasında pek çok arkadaşımın uzuvlarını koparken gördüm.” Dedi.

Otobüste 3 nolu koltukta oturan ve yaralı olarak kurtulan Nagihan Kılıç, “Kaza sırasında 3 nolu koltukta oturuyordum. Sollama sırasında yere dökülen kahveleri şoförün almaya çalıştığını gördüm. Kaza ondan sonra meydana geldi” dedi.

CEZALANDIRILMASINI İSTEDİLER

Feci kazada otobüsten sağ kurtulan 21 müşteki ve müşteki eşleri, ifadelerinde şoförün cezalandırılmasını istediler.

ŞOFÖR TUTUKLANDI

Müştekilerin ve sanığın ifadelerini değerlendiren mahkeme heyeti, asli kusurda kuvvetle şüphe olması, kaçma ve gizlenme ihtimalinin olması, kaza da yaralı ve ölü sayısının fazla olması nedeniyle şoförün tutuklanmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti 4 müşteki ve 1 tanığın dinlenmesi için duruşmayı 22 Ağustos 2017 tarihine erteledi.

Dava kapsamında 25 müşteki dinlenecek.

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE CEZAEVİNE

Mahkemece tutuklanan otobüs şoförü Mehmet Tüzün, bacaklarında yürüme yetisini kazanamadığı için Emniyet ekipleri eşliğinde tekerlekli sandalye ile yürütülerek araca ekiplerin desteği ile alınıp, cezaevine götürüldü.

 

 

Son Güncelleme: 19.07.2017 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<