banner359

70 ameliyat geçiren Kayra’nın mutlu günü

16 Ekim 2016 Pazar 14:16
70 ameliyat geçiren Kayra’nın mutlu günü

İnegöl'de, içtiği temizlik maddesi sebebiyle iç organları büyük hasar gören Kayra Yaman, erkekliğe ilk adımını attı.
Henüz 3 yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesi sebebiyle iç organları büyük hasar gören ve şu ana kadar 70 ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına tam olarak kavuşamayan 8 yaşındaki Kayra Yaman, bir müddet ABD’de de tedavi gördü. Kayra, Türkiye’de 30, ABD’de ise bir yıl içinde 2’si büyük 40 ameliyat geçirdi. Tüm bu operasyonlara rağmen özel bir cihaz sayesinde beslenmesine devam eden Kayra, Amerika’daki bir yıllık tedavisinin ardından İnegöl´e döndü. Küçük Kayra’nın basında çıkan haberlerini takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı telefonla arayarak, çocuğun sağlığına kavuşması için gereken ne varsa yapılması talimatını verdi.
Kayra Yaman, bugün erkekliğe ilk adımı attı. Muhabbet Düğün Salonu’ndaki sünnet cemiyetine İnegöl Kaymakamı Ali Akça, belediye başkan yardımcıları Gülhan Şahin ve Eşref Yiğit ile çok sayıda davetli katıldı.
Oğlu Kayra’nın ilk mürüvvetini görmekten çok mutlu olduklarını belirten anne Ayşen Karakaş, “Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan bütün eş, dost ve akrabalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bir anne olarak çok mutluyum. Tabi ki Kayra’nın sağlık durumundan dolayı daha zor günler geçiriyoruz. İnşallah evlenmesini de göreceğiz. O günleri de görmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. Çok mutluyuz, inşallah her şey çok daha güzel olacak. Düzenli olarak ameliyatlarımızı oluyoruz. Yardım kampanyası devam etmiyor. Amerika’ya tekrar gidip gitmeyeceğimiz belli değil. Ne zaman gidileceğini bilmiyoruz, bekliyoruz” dedi.
Kayra’nın tedavisinin devam ettiğini ifade eden baba Halit Karakaş ise, “Oğlumuz erkekliğe ilk adımı attığı için mutluyuz, gururluyuz. Bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz. Kayra’nın tedavisi devam ediyor. Ankara’ya gidiyor ve 3 gün kalıyoruz. Amerika’ya dönüşle ilgili kesin bir tarih yok. İnşallah Kayra’nın tedavisi burada son bulur ve Amerika’ya gitmemize gerek kalmaz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<