banner359

85 bin kişi kimliklerini değiştirdi

09 Ağustos 2018 Perşembe 20:36 2018-08-10 11:52:28
85 bin kişi kimliklerini değiştirdi


İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları 2017 yılında yenilenmeye başlamıştı. 2017 yılından bugüne kadar İnegöl'de 85 bin 287 kişi kimliklerini değiştirdi.

2017 yılında bakanlar kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda harekete geçen İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kimlik kartlarının değiştirilmesi için çalışma başlatmıştı. Çalışmalarını tamamlayan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü 2017 yılının Eylül ayında kimlikleri değiştirmeye başlamıştı. 

İnegöl'de de 2017 yılının Eylül ayından bugüne kadar İnegöl Kaymakamlığına bağlı İlçe Nüfus Müdürlüğünde yeni kimlik başvurusuna yoğun talep dikkatlerden kaçmıyor. 

2017 yılından bugüne kadar İnegöl Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğüne 85  bin 287 vatandaş kimlik kartını yenilemek için başvuruda bulundu.

2017 yılında 48 bin 976 kişinin başvurduğu yeni kimlik kartına, 2018 yılı Ocak ayından bugüne kadar toplam 36 bin 311 kişi başvuruda bulundu.

İnegöl'de 85 bin 287'yi bulan başvuru rakamı Türkiye genelinde 16 milyona ulaştı. 

Yeni kimlik kartı almak isteyen vatandaşlar ise randevu alarak işlemlerini başlatabiliyor 

RANDEVU NASIL ALINIR?
Vatandaşlar, online randevu sistemiyle Nüfus Müdürlüğü dairelerinde sıra beklemeden kimlik kartı başvurusu yapabilirken, işlem için gerekli tüm detayları "https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr/" adresinde öğrenebilecek.

Başvuru sırasında nüfus müdürlüğü personeli, başvuru sahibinin T.C. Kimlik Numarasını sorgulayacak, ardından kimlik kartı bilgileri ve son aldığı kimlik kartı bilgilerini kontrol edecek.

İSTENİLEN BELGELER 
İlk defa kimlik kartı başvurusunda nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı vb. belgeler ile son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik bir adet fotoğraf istenecek.

Başvuru sırasında kişinin biyometrik verileri, parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi olarak hem sağ hem sol içi alınacak. On beş yaşını tamamlamış olan kişiler başvurularını şahsen yapabilecek.

Son Güncelleme: 10.08.2018 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<