banner359

9 yıldır bitmeyen dava!

09 Temmuz 2019 Salı 19:54 2019-07-10 10:49:01
9 yıldır bitmeyen dava!

25 Temmuz 2010 yılında İnegöl tarihine kara bir leke olarak eklenen İnegöl olaylarının davası 1. Asliye ceza mahkemesinde 9 yıldır sürüyor.

5 hakimin değiştiği dava sürecinin ne zaman sonuçlanacağı ise merak konusu oldu. Bugün yapılan duruşma da ileri bir tarihe ertelendi.

KARA GÜN
Olay 25 Temmuz 2010 tarihinde meydana geldi. İnegöl’de 'mahallede korna çalınması' sebebiyle başlayan tartışma provokatörlerin devreye girmesiyle büyük olaylara sebep oldu. Orhaniye Mahallesi'nden geçen minibüsün önünü kesen gençlerle ve sürücü arasında başlayan tartışma gecenin ilerleyen saatlerinde kavgaya dönüştü. Sürücü Ş.S.'nin tartışmanın ardından arkadaşlarıyla gençlerin bulunduğu otobüs durağına gelerek 5 kişiyi bıçakla yaralamasıyla büyüyen olaylar gece boyunca sürdü. 

14 POLİS YARALANDI
14 polisin yaralandığı çatışmada, polis karakolu, belediye binası ve polis araçlarına zarar verildi. 

87 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
Bursa ve ilçelerinden gönderilen takviye ekiplerin yardımıyla bastırılan olayların ardından 15’i çocuk 72’si yetişkin olmak üzere 87 kişi gözaltına alındı. 

42 MAĞDUR VAR

Devletin yanı sıra 42 kişinin de mağdur olduğu olaylarda Emniyet ve belediye araçları da yakıldı.

2011'DE MAHKEME AÇILDI 

Başsavcılık tarafından dava 2011 yılında mahkemeye açıldı.

9 YIL GEÇTİ…

Olayların ardından gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanıp, daha sonraki mahkemelerde tahliye edilmişlerdi. Devlet malına zarar verme, 2911 sayılı kamuya aykırılık suçlarından yargılanan 15’i çocuk 72’si yetişkin olmak üzere 87 kişinin duruşması devam ediyor.

KARAR VERİLMEDİ
Sürekli ertelenen duruşmalar sonucunda bu güne gelindi. Bugün yapılan mahkeme de Eylül ayında ertelendi. İnegöl 1. Asliye Ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkan şüpheliler, ilk savunmalarını tekrar ettiler.

KARAR NE ZAMAN VERİLECEK?
Toplamda 1 ila 5 yıl arasında hapis cezası ile yargılanan sanıklar hakkında hangi duruşmada karar verileceği ise merak konusu oldu.

Son Güncelleme: 10.07.2019 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<