banner359

Abhazlarda Yeni Başkan İrfan Kap

31 Ocak 2017 Salı 10:07 2017-01-31 10:10:55
Abhazlarda Yeni Başkan İrfan Kap

 İnegöl Abhaz Kültür ve Dayanışma Derneğinin olağanüstü genel kurul toplantısı dün Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Gergin geçen kongrede mevcut Başkan Erdoğan Akalan aday olmazken, tek listeyle gidilen seçimde Başkanlığa İrfan Kap seçildi.

Kongreye Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl Abhaz Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Akalan ve yönetim kurulu ile dernek üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından divan heyetinin seçilmesiyle başlayan kongrede, Yönetim ve Denetleme kurulu raporları ile gelir-gider cetveli okunup, ayrı ayrı ibra edildi.

BU KENTİ SEVMEK ZORUNDAYIZ

Kongrede söz alan Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, “İnegöl´de onlarca hemşeri ve kültür derneği var. İnegöl´deki her dernek kendi kültürünü ve rengini yansıttıkları zaman bu bizim için çok ciddi bir kazanım ve zenginlik olacaktır. Nihayetinde mobilyamız, köftemiz ve bu kentin marka olan değerlerinin temelinde dışarıdan gelen bu insanların kattığı güzellikler vardır. Dışarıdan gelen insanlar bu kentin bir parçası olmuştur. Hiçbirisi bana göre bir diğerinden üstünden üstün değildir. Zaten bizim inancımızda da üstünlük renkte, şekilde, etnik kökende değildir. İnegöl´de dernek ve lokal açma üzerine bir yarış var. 280 civarında dernek olduğunu biliyoruz. Bu da her geçen gün artıyor. Önemli olan dernek açmak değil, içerisinin nasıl doldurulduğudur. Dernek lokallerini kağıt oynamaktan, fayans dizmekten, tavla oynamaktan açılımlar yaparak ayırmamız gerekiyor. Kültür etkinliklerinin olduğu, kentin sosyal hayatına, siyasetine katkı sağlayacak bir takım çalışmalar yapmak gerekiyor. Nihayetinde hepimiz bu kentte yaşıyoruz ve bu kentte olup bitenlerden bizlerde sorumluyuz. Yani lokallere biraz açılım yapmak gerekiyor. Hepimiz İnegöl´de yaşıyoruz ve İnegöl´e bir vefa borcumuz var. Hiçbirimiz burada misafir değiliz. Bizim gidecek başka bir mekanımızda yok. Dolayısıyla bu kenti sevmek zorundayız. Bu kenti evimiz, arabamız, elbisemiz gibi korumak zorundayız. Çünkü çocuklarımızda bu kentte yaşayacak” dedi.

DERNEKLER DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ TEMEL YAPI TAŞLARIDIR

İnegöl´deki tüm dernekleri önemsediklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “Onlar demokrasinin vazgeçilmez temel yapı taşları. Siyaset üstü kuruluşlar. Dolayısıyla Erdoğan Akalan ve yönetim kurulu üyeleri bugüne kadar gözlemlediğim kadarıyla İnegöl Belediyesinin, Kent Konseyinin faaliyetlerinde ve takvime bağlı etkinliklerde her platformda kendilerini gördük. Gerçekten başarıyla da çalıştıklarını gözlemledik. Bu birlik ve beraberliğin tüm STK´larda yaşanması bizim için önemli. İnegöl´de derneklerimizin hemen hemen hepsinin birinci gündem maddesi dernek yeri. Bu gündemi Abhaz Kültür Derneği çözdü. Ben kendilerine bu anlamda teşekkür ediyorum. Neden? Sadece bir dernek yeri istemek normal karşılanabilir ama 280 civarında İnegöl´de dernek var. Bunların her birine bir yer üretmek açıkçası mümkün gözükmüyor. Ama bazı derneklerimiz bunu kendi içlerinde çözüyor. Kendi camiaları içinde çözmeleri bir başarıdır” diye konuştu.

ÇOCUĞUM YAŞINDAKİ GENÇLER TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİM

Dernek yeri alımıyla ilgili yaşanan süreci anlatan İnegöl Abhaz Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Akalan, “Yönetimi devraldığımızda başımızı sokacak bir yerimiz yoktu. Bunu da kimseye sormadık. Arkadaşlarla el ele verdik ve önce dernek yeri kiraladık. Güzel şeyler yapmaya başladık. Folklor çalışmalarına, dil kursları düzenlemeye başladık. Öncelikle bir yeri olmayan bir derneğin bu tür faaliyetleri başaramayacağını düşünüyorduk. Nitekim gençlerin hevesi kırılmaması için folklor çalışmalarına başladık. Şuan gençler bir oyunu oynayacak kıvama geldiler. Dil kursları da hevesle devam ediyordu. Ama altyapımız olmadığı için sona erdi. Dernek yerimiz olması için düğmeye bastık. Bununla ilgili birçok kişiyi ziyaret ettik. Tek tek toplamaya başladık ve 67 bin liraya ulaştık. Çardak Cami karşısında bir yer sahibiyle anlaştık. Ama genç kardeşlerimiz bu yeri istemedi. Elimizdeki para belli, yerimiz yurdumuz yok, burayı alalım, zaman içerisinde daha iyi yerlere geçeriz dedik ama ikna edemedik. İş öyle bir noktaya gitti ki, yer alımıyla ilgili çocuğum yaşındaki gençler tarafından tehdit edildim. Ben buna çok üzüldüm. Ama sonunda farklı bir yeri almak nasip oldu. Bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalarda bizlere destek ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde İnegöl Abhaz Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığına İrfan Kap seçilirken, yönetim kurulu Derya Akçay, Sezgin Çelik, Bengül Kavlan, Dilek Özdemir, Sefa Acar ve Akın Özkan, denetleme kurulu Hayati Kaçar, Yalın Yılmaz ve Onur Cilo´dan oluştu.

Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan yeni Başkan İran Kap, “Yapılan konuşmalar neticesinde bir adayımız çekildi. Eğer adaylıktan çekilmeyi dün yapsaydınız size bu plaketi biz verecektik. Kendi kendinize vermeseydiniz” diye konuştu. 





Son Güncelleme: 31.01.2017 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<